Komentarai 1 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Mokesčių motyvuoti pardavimai ir Kalėdų bei Naujųjų metų ralio kandidatai

Spekuliantai.lt | 2014-11-14 | Kitos | perskaitė: 2196
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Mokesčių motyvuoti pardavimai ir Kalėdų bei Naujųjų metų ralio kandidatai Dovre Insight: Mokesčių motyvuoti pardavimai ir Kalėdų bei Naujųjų metų ralio kandidatai

Mokesčių planavimas sukuria galimybes pasipelnyti artėjant Kalėdų sezonui. Rekomenduojame atidžiau pažvelgti į šių metų akcijų rinkos pralaimėtojus ir nugalėtojus.

 

Privatus asmuo Norvegijoje gali sumažinti savo mokesčius prieš Naujuosius metus realizuodamas nuosavybės vertybinius popierius, kurie sukaupė didelį nuostolį. Tas pats taikoma ir Norvegijos bendrovėms, kurių nuostolingos investicijos į akcijas yra ne EEE teritorijoje.

Lengva įsivaizduoti, kad akcijos, kurios dėl mokesčių patirs spaudimą ir bus dirbtinai stumiamos žemyn šiuo metų laiku, gali atsitiesti ir tapti vertybinių popierių rinkos nugalėtojomis vėliau žiemą.

Daug pralaimėtojų

Gera naujiena yra ta, kad tokių kandidatų Oslo biržoje netrūksta. Nors pagrindinis indeksas šiemet pakilo devyniais procentais, net 30 procentų daugiau akcijų šiemet pigo, ne brango. Be to, vidutinė akcijų, kurių kaina krito žemyn, grąža yra riebūs minus 32 proc., atitinkamai akcijų, kurių kaina augo, yra plius 21 proc.

Atmetus bankroto kandidates, sąrašo viršuje lieka „Polarcus“, „Sevan Drilling”, “Fred”, “Olsen Energy”, “Western Bulk”, “Prospector Drilling” ir „EMGS“ su šių metų nuostoliais nuo 50 iki 80 proc. Akcijų rinkos naujokai „African Petroleum” ir „Serendex“ taip pat debiutavo su skausmingu kritimu.

Iš minėtų kandidačių „African Petroleum” ir „Polarcus“ registruotos ne EEE ir tai jas verčia dar labiau pažeidžiamomis mokesčiais motyvuotams pardavimams.

Kada pirkti pralaimėtojų akcijas? Tradicinė išmintis yra laukti iki gruodžio vidurio. Tačiau mes tikime, kad galima pradėti jau dabar.

Akcijų laimėtojai

Kita su mokesčiais susijusi strategija yra pirkti šių metų akcijų rinkos nugalėtojus šiuo metu ir laikyti juos iki Naujųjų metų. Teoriškai nedaugelis nori parduoti šias akcijas iki metų pabaigos ir mokėti už jas mokesčius.

Laimėtojų sąrašo viršuje šiuo metu yra „Hoegh LNG“, „Protector Forsikring“, „Bakkafrost“, „Evry“ ir „Salmar“ su prieaugiu tarp 70 ir 105 proc.

Naujametinės raketos

Mes išsirinkome tris nugalėtojus ir du pralaimėtojus, kuriuos įtraukėme į Dovre portfelį. Tai „Protector Forsikring”, “Hoegh LNG”, “Bakka Frost”, “Polarcus” ir „Serendex“.

Iš jų mes labiausiai abejojame akcijomis, kurios parodė prastus rezultatus. „Polarcus“ kovoja su silpna seismine rinka bei didele skola ir tikriausiai pažeis paskolos sutartimi prisiimtus įsipareigojimus 2015 pabaigoje. Viliamės, kad įmonė iki to laiko bus įsigyta su kainos ir buhalterinės vertės santykiu 0,1, tokiu atveju rezultatas būtų išties įspūdingas.

„Serendex“ yra Danijos biotechnologijų bendrovė, kuri iki šiol buvo be pajamų. Pasak analitiko, kuris kuruoja įmonę, 2015 bus tie metai, kai prasidės pardavimai, ir P / E 2016 turėtų būti 1,1.

Dovre portfelis

  • Panoro Energy
  • Protector Forsikring
  • Höegh LNG
  • Bakkafrost
  • Polarcus
  • Serendex

Įtraukiame: Protector Forsikring, Höegh LNG, Bakkafrost, Polarcus, Serendex
Pašaliname: Petrolia, Selvaag Bolig, BW Offshore, Napatech, Jinhui Shipping

Chart1

Chart2

Chart3

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



2018 10 08 15:54     #40325
 Your site is really cool and this is an awesome motivating article. Many thanks to you so much.http://www.earnmoneynetwork.com

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital