Komentarai 1 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Žiemos orų prognozė

Spekuliantai.lt | 2013-10-29 | Kitos | perskaitė: 1049
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Žiemos orų prognozė Dovre Insight: Žiemos orų prognozė

Vakarų ekonomikai gerėjant, neaukštos kainos ir žemos palūkanų normos žada malonią žiemos rinką. Didžiausios rizikos yra Kinija ir JAV politikai.

 

Po devynių nuosmukio ketvirčių, Ispanija pagaliau pasiekė dugną. Augimas trečiąjį ketvirtį buvo teigiamas ir įvairialypis. Europoje viskas atrodo šviesiau, net bankroto grėsmę jaučiančiose Viduržemio jūros šalyse.

JAV recesija vyksta jau šeštus metus. Kitąmet  tikimės augimo, viršijančio tendencijas, ir ilgalaikio bumo pradžios.

Pagrindinė optimizmo priežastis ta, kad vyriausybės išlaidų mažinimai turėtų smarkiai sulėtėti 2014 m. Be to, yra daug potencialios paklausos, nes įmonės ir namų ūkiai mažino išlaidas ir taupė ilgus metus.

Rezultatais grindžiamas ekonomikos atsigavimas

Akcijų rinkai patinka ekonomikos plėtra ir spartesnis ekonomikos augimas, nes tai prisideda prie geresnių finansinių rezultatų.

O kaip kainos? Per pastaruosius metus jos pakilo, tačiau vis dar siekia tik istorinį vidurkį. Kitaip tariant, vertinimai neturi pasipriešinimo.

Nenustebtume, jei su itin žemomis palūkanų normomis kainos pasiektų istorinį vidurkį. Visgi manome, kad pajamų augimas, o ne perskaičiavimai, bus varomąja jėga ateityje.

Vakarų bendrovės turėtų galėti padidinti pajamas 10-20 procentų per metus tiek 2014-aisiais, tiek 2015-aisiais. Tai leis tiek pat pakilti ir akcijų kainoms.

Metų kerštas

Kokia yra rizika? Akivaizdžiausias pavojus yra Amerikos politikai. Viešasis sektorius vėl dirba ir Jungtinės Amerikos Valstijos gali iš naujo skolintis pinigus.

Kompromisas, pasiektas šį mėnesį, nėra sprendimas. Demokratai ir respublikonai sutarė nesutarti, ir atidėjo sprendimo priėmimą.

Sausio 15-ąją vyriausybės įgaliojimai leisti pinigus baigsis. Skolinimosi lubos turėtų būti pakeltos kovo viduryje.

Abejojame, kad respublikonai sukels naują biudžeto krizę, nes praėjusį kartą tai pablogino jų reitingus. Uždaryti viešąjį sektorių ir grasinti bankrotu, laimei, nėra pergalingas žingsnis. Bet politikoje nėra nieko užtikrinto.

Be pusiausvyros

Didžiausią grėsmę ilgalaikėje perspektyvoje kelia sparčiai augančios ekonomikos. Iš BRIK šalių blogiausiai atrodo Indija ir Brazilija, tačiau dėl savo dydžio svarbi yra Kinija.

Kinijos ekonomika per pastaruosius metus sukūrė pavojingą disbalanso lygį, pavyzdžiui, didėjančios būsto kainos, šviežių kreditų plėtra ir nenormaliai didelės investicijos. Šie disbalansai gali pasėti krizę, nebent vyriausybė veiks protingai.

Dovre portfelis

·                     Selvaag Bolig
·                     Norsk Hydro
·                     Det norske oljeselskap
·                     EOC
·                     Höegh LNG
·                     Kongsberg Automotive

Įtraukiame: -
Pašaliname: -

 
Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



2018 11 12 14:15     #41340
 This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information. Keep it up. Keep blogging. Looking to reading your next post.
http://www.thebigjournal.com/what-is-the-difference-between-a-hotel-and-a-motel/


Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital