Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Tegu kalba patrankos

Spekuliantai.lt | 2013-09-10 | Kitos | perskaitė: 924
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Tegu kalba patrankos Dovre Insight: Tegu kalba patrankos

Vargu ar egzistuoja taikus pilietinio karo Sirijoje sprendimas. Konfliktas bus sprendžiamas kariniais veiksmais. Žvelgiant į priekį, tai reiškia gerai išsilaikiusias naftos kainas.

 

Panašu, kad Jungtinės Valstijos rudenį surengs ribotą oro ataką prieš Siriją. Tačiau naivu manyti, kad tai žymiai pagerins situaciją.

Kovojančios šalys yra toli viena nuo kitos ir nėra pasiruošusios tikroms deryboms. Deja, atrodo, kad pilietinis karas vyks tol, kol viena pusė bus nugalėta.

Plintanti ugnis?

Nors padėtis Sirijoje yra bloga, ji lengvai gali tapti dar blogesne. Geriausia ko dabar gali tikėtis tarptautinė bendruomenė yra, kad ugnis dar labiau neišplis.

Deja, būtent tai ir vyksta. Irake bombos automobiliuose tapo kasdienybe. Libane besitraukiantis premjeras prognozuoja naują pilietinį karą.

Tai rodo, kad naftos kainos išliks stiprios visą rudenį. Iki šiol naftos ir specialių naftos paslaugų akcijos iš esmės ignoravo pastarųjų savaičių naftos kainų ralį. Tai potenciali galimybė.

Šią savaitę Dovre portfelyje mes padidiname naftos sektoriaus dalį pakeisdami RCL į Det norske oljeselskap . Kol naftos kainos yra pakilusios iki dešimt procentų nuo rugpjūčio vidurio, DETNOR šiek tiek krito. Tai neatrodo teisinga.

Jaudinantis rugsėjis

Be to, primename, kad rugsėjis yra užimtas mėnuo. Pirma, tikimasi, kad JAV centinis bankas sumažins stimulą per ateinantį palūkanų normų posėdį.

Antra, netrukus bus paskirtas naujas FED vadovas. Istoriškai vadovo pokytis dažnai yra siejamas su neramumais finansų rinkose.

Be to, Kongresas turi nuspręsti dėl Sirijos atakų. Kai tai bus padaryta, Amerikos politikai balsuos dėl skolos lubų pakėlimo.

Europoje pagrindinis įvykis yra rinkimai Vokietijoje rugsėjo 22 dieną. Tikėkimės, kad euro atžvilgiu skeptiškai nusiteikusios partijos pasirodys prastai.

Stiprūs makroekonominiai duomenys

Galiausiai galima pastebėti, kad makro duomenys ir toliau piešia įsibėgėjančios pasaulio ekonomikos vaizdą. Economic Surprise indeksai auga ir yra teigiami JAV, euro zonoje bei Kinijoje. Tai gera žinia verslo rezultatams.

Tačiau stipresnė ekonomika kelia palūkanų normas. Dešimties metų JAV iždo pajamingumas flirtuoja su psichologiškai svarbia trijų procentų riba. Jei tikėsime ateities sandorių rinka, FED padidins palūkanų normą nuo dabartinio nulinio lygio iki pusę procento iki kitų metų pabaigos.

Dovre portfelis

·Statoil
·Panoro Energy
·Selvaag Bolig
·Interoil
·Norsk Hydro
·Det norske oljeselskap

Įtraukiane: Det norske oljeselskap
Pašaliname: RCL

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital