Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Problema be sprendimo

Spekuliantai.lt | 2013-09-04 | Kitos | perskaitė: 952
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Problema be sprendimo Dovre Insight: Problema be sprendimo

Karo baimė pakėlė naftos kainą, o kruizų ir oro linijų akcijos smuko. Paprastai dabar būtų metas pirkti turizmo sektoriaus akcijas, tačiau ar esama situacija tikrai normali?

 

Istorija byloja, kad  turizmo akcijos („Norwegian” ir “RCL” ) patirdavo smūgį prieš Artimųjų Rytų karus, tačiau po pirmųjų bombų imdavo sparčiai kilti aukštyn.

NATO ataka Libijoje prieš dvejus metus yra geras pavyzdys. Akcijų rinkos buvo silpnos per preliudiją,  dugną pasiekė dieną prieš ataką, tačiau po kelių savaičių visi nuostoliai buvo padengti.

Šiuo metu, penktadienio popietę, Amerikos ataka Sirijoje atrodo neišvengiama. Ar turėtume pradėti naftos kainų shorting ir pirkti turizmo akcijas?

Žvelgiant iš istorinės perspektyvos atsakymas yra taip. Kontrargumentas būtų , kad dabartinė krizė Artimuosiuose Rytuose atrodo labiau neišsprendžiama nei ankstesnės, ir tai daro atsipalaidavimo ralį mažiau tikėtinu.

Stiprios naftos kainos

Pradėkime nuo naftos kainos. Svarbi kainų didėjimo priežastis yra baimė, kad JAV ataka gali turėti nenumatytų pasekmių , kurios destabilizuotų visą regioną.

Tačiau tai nėra visa istorija. Libijos naftos ministras antradienį perspėjo, kad šalies naftos gavyba sumažėjo žemiau 200.000 barelių per dieną po to, kai ginkluotos grupuotės uždarė vamzdynus.

Libija iki balandžio pagamindavo 1.43 mln. barelių per dieną. Kitaip tariant, kalbame apie kitą didelį tiekimo sutrikimą tuo metu, kai Saudo Arabija nelabai gali sau to leisti. Deja, yra mažai įrodymų, kad savivalė Libijoje greitai baigsis.

Embargas Iranui?

Kita problema yra Iranas . Rouhani išrinkimas prezidentu įžiebė viltį dėl progreso branduolinėse derybose ir pagerėjusių santykių su Vakarais. Tačiau JAV ataka prieš Siriją gali palaidoti proveržio galimybę.

Su ar be JAV atakos Sirijoje galima teigti, kad Artimųjų Rytų problemų sprendimo nematyti. Regionas funkcionuoja prastai ir tendencija krypsta į neigiamą pusę.

Jei Libijos tiekimo sutrikimai užsitęs, naftos kainos turėtų ir toliau kilti. Antra, Sirijoje besitęsiantis karas kursto įtampą Irake tarp sunitų ir šiitų musulmonų ir daro šalį vis labiau nesuvaldoma. Lengva įsivaizduoti, kad Irako naftos eksportas gali žlugti.

Paradoksalu, tačiau Sirijos karas sumažino perversmo Saudo Arabijoje riziką. Religiniai lyderiai mobilizuojasi, kad galėtų paremti savo brolius sunitus Sirijoje, o ne sutelkia dėmesį į karališkosios šeimos gerovę ir prabangų gyvenimą.

Dovre portfelis

·                    Statoil
·                    RCL
·                    Panoro Energy
·                    Selvaag Bolig
·                    Interoil
·                    Norsk Hydro

Įtraukiame: -
Pašaliname: -

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital