Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Ar jau metas vasaros korekcijoms?

Spekuliantai.lt | 2013-05-27 | Kitos | perskaitė: 1252
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Ar jau metas vasaros korekcijoms? Dovre Insight: Ar jau metas vasaros korekcijoms?

Nuviliantys ekonominiai duomenys ir mažiausias pesimistų skaičius per paskutinius aštuoniolika mėnesių prognozuoja vasaros korekcijas. Kita vertus, pinigų spausdinimas traukia rinkas priešinga kryptimi.

Pasak apklausų, tik 21 proc. JAV akcijų investuotojų vertina situaciją neigiamai. Tai - žemiausias lygis per aštuoniolika mėnesių, ir tai nėra geras ženklas. Taip yra todėl, kad pesimistai yra potencialūs pirkėjai, o optimistai - potencialūs pardavėjai.

Kitas įspėjimas atkeliauja iš finansinių ataskaitų. Economic Surprise indeksai rodo, kad makro skaičiai JAV, Kinijoje ir euro zonoje stebina sistemingai neigiamai, be to, indeksai krenta.

Trečiasis rūpestis yra padidėję svyravimai. Dėl sunkumų obligacijų rinkoje Tokijo vertybinių popierių birža praėjusią savaitę per vieną dieną nukrito daugiau kaip 7 proc.

Kapitalas lieka

Ryškėja fiskalinės krizės kontūrai Japonijoje? Abejotina. Nerimauti reiktų, jei rinkos augtų, o valiutų kursai kristų. Tai būtų simptomas, rodantis kapitalo pasitraukimą iš šalies. Praėjusią savaitę obligacijų pajamingumas smarkiai išaugo, bet Japonijos jena sustiprėjo.

Galiausiai, įmonių rezultatai nėra motyvuojantys. Jie stipriai nuvylė pirmąjį ketvirtį, ypač Oslo vertybinių popierių biržoje.

Nuo praėjusios vasaros akcijų rinka augo praktiškai nepertraukiamai  ir remiantis technine analize yra pribrendusi pokyčiams. Ar artinasi vasaros korekcija?

Baras stato

Gal ir taip, bet kontrargumentu išlieka pinigų spausdinimas. Istoriškai akcijų kainos pakildavo beveik visada, kai pinigų pasiūla smarkiai padidėdavo.

Pinigų presai tiek JAV, tiek Japonijoje sukasi visu pajėgumu, o rizikos premijos  vis dar gerokai viršija istorinį vidurkį, tad panašu, kad vakarėlis akcijų rinkose tęsis.  Vakarėliai retai kada baigiasi, kol gėrimai yra nemokami.

Algeta ir Statoil

Šią savaitę į portfelį įtraukiame Algeta. Praėjusią savaitę bendrovė gavo leidimą savo vaistams vėžiui gydyti JAV, tad prekyba gali prasidėti. Tikime, kad Xofigo taps sensacija ir pakels akcijų kainą į naujas aukštumas.

Be to, sutelkiame dėmesį į Statoil dėl trijų priežasčių. Pirma, Statoil moka padorius dividendus, kurių pajamingumas siekia apie 5,5 proc.

Antra, manome, kad naftos kainos yra beveik pasiekusios dugną. Vasaros mėnesiais išaugus vairavimo dažnumui kartu su uraganų sukeltais gamybos sutrikimais Meksikos įlankoje, kainų augimas atrodo labiau tikėtinas nei smukimas.

Galiausiai, tikimės, kad dėmesys nuo silpnų pinigų srautų, kuriems įtaką padarė didelės investicijos, pakryps į gamybos atsigavimą. Gamybos augimas vyks dviem etapais: pirma, 2014-2016, antra, 2018-2020.

Dovre portfelis

•             Norsk Hydro
•             Helgeland Sparebank
•             Sparebank1 Nord-Norge
•             EMGS
•             Statoil
•             Algeta

Įtraukiame: Algeta, Statoil
Pašaliname: Interoil, Aker Philadelphia

 

 
Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital