Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Stiprus mišinys

Spekuliantai.lt | 2013-05-16 | Kitos | perskaitė: 401
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Stiprus mišinys Dovre Insight: Stiprus mišinys

Pasaulio ekonomika vis dar melancholiškos nuotaikos, infliacija mažėja, o centriniai bankai pradėjo naują stiprios stimuliacijos etapą. Vargu ar fonas galėtų būti geresnis vertybinių popierių rinkoms.

Metų pradžia buvo gera ir daugelis dalykų rodo, kad teigiamos tendencijos rinkose vyraus ir toliau. Pagrindinė priežastis yra ne plėtra, bet tai, kad rizikos premijos yra pernelyg didelės ir turi būti sumažintos.

Dešimties metų vyriausybės obligacijų palūkanų ir JAV akcijų pajamingumo diagrama pasako viską. Daugiau kaip 500 bazinių punktų skirtumas yra per didelis. Kažkas turi įvykti ir yra tik trys galimybės.

Trys scenarijai

Pirmasis prognozuoja, kad įmonės efektyvumo rodikliai kris. Tai nutiks tik tuomet, jei pasaulio ekonomika nugrims į recesiją.

Antrasis scenarijus byloja, kad nerizikingos palūkanų normos didės. Tuo tarpu FED teigia, kad palūkanų normos nebus pakeltos, kol smarkiai nepagerės situacija darbo rinkoje.

Jei įmonės veiks efektyviai ir palūkanų normos išliks žemos, lieka tik vienas scenarijus. Akcijų kainos turi kilti. Tikime, kad akcijų rinkose reikia išlikti pozityviems, kol nepasireikš vienas iš dviejų įspėjamųjų ženklų.

Du įspėjamieji ženklai

Pirma, ženkliai susilpnėjusi arba sustiprėjusi ekonomika. Geriausia akcijų rinkoms tada, kai pasaulio ekonomika išlieka melancholiška. Tada vyriausybė ir toliau skatins ir generuos finansinę infliaciją, vidutiniu tempu didindama verslo efektyvumą.

Antras pavojaus signalas būtų, jei centriniai bankai nuspręstų, kad akcijų kainos pakilo per daug. Svarbu atsiminti, kad akcijų rinkos ralis yra pageidaujamas reiškinys. Turto infliacija yra vienintelė likusi priemonė ekonomikai stimuliuoti.

Nepaisant rekordiškai žemų palūkanų normų, daugeliui kainų rodiklių esant ties istoriniais vidurkiais, nėra tvirto pagrindo pradėti bijoti aukštumų.

Beviltiškas trūkumas

Šią savaitę į portfelį įtraukiame Aker Philadelphia Shipyard. Manome, kad kompanija yra viena iš dviejų galinčių parodyti gerus rezultatus Jones Act (įstatymas) rinkoje.

Dėl JAV skalūnų naftos gavybos augimo, krovinių rinka, kuriai taikomas Jones Act, šiuo metu turi tokį aukštą paklausos ir pasiūlos santykį, kad sunku kur nors pasaulyje rasti ką nors panašaus. Beviltiškas tanklaivių trūkumas kilstelėjo normas arčiau dangaus - iki $ 100,000 per dieną.

Ir bus dar blogiau. Laivų brokeriai apskaičiavo, kad reikėtų 25-30 naujų tanklaivių paklausai patenkinti iki 2018 m. Tai yra beveik tris kartus daugiau nei esamų tanklaivių gebėjimas patenkinti rinkos poreikius duotu laikotarpiu.

Su tokia svajonių rinka Aker Philadelphia gali neblogai uždirbti iš būsimų operacijų. Jei tuo tikite, ši akcija yra tiesiog geras sandoris. Dabartiniam lygyje jūs mokate šiek tiek daugiau nei yra vertas grynasis palūkanas uždirbantis pinigų likutis. 

Dovre portfelis

·                     Norsk Hydro
·                     Helgeland Sparebank
·                     Sparebank1 Nord-Norge
·                     EMGS
·                     Interoil
·                     Aker Philadelphia

Įtraukiame: Aker Philadelphia
Pašaliname: Wilh. Wilhelmsen Holding

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital