Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Praėjusios savaitės apžvalga

Orion Securities | 2013-03-12 | Kitos | perskaitė: 345
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Praėjusios savaitės apžvalga Praėjusios savaitės apžvalga

 Praėjusi savaitė finansų rinkose pasižymėjo labai teigiamomis nuotaikomis. Per savaitę Europos akcijų indeksai padidėjo net apie 3,5–4 proc., JAV akcijų indeksai paaugo apie 2 proc., o Azijos akcijų indeksų vertė pakilo apie 1 proc., o Japonijos „Nikkei 225“ akcijų indeksas paaugo net apie 5,8 procento.

JAV politikai nesugebėjo susitarti
Per pastarąsias savaites JAV politikams nepavyko susitarti dėl taupymo priemonių atidėjimo. Nuo kovo 1 d. JAV įsigaliojo taupymo priemonės, kurios šalies išlaidas sumažins 1,2 trln. JAV dolerių per devynerius metus. Pusė šios sumos bus nurėžta iš šalies apsaugos išlaidų. Šiais metais JAV turės išleisti 85 mlrd. dolerių mažiau. Prognozuojama, kad dėl to 2013 m. šalies BVP augimas bus apie 0,6 proc. mažesnis. JAV politikų negebėjimas susitarti yra rimtas signalas investuotojams, nes po dvejų mėnesių valdančiosios partijos vykdys derybas dėl šalies skolos ribos padidinimo.

Prancūzijos padėtis prastėja
Sudėtinis euro zonos pirkimo vadybininkų indeksas (PVI) vasarį nukrito iki 47,9, palyginti su 48,6 sausio mėnesį. Indeksas signalizavo ekonominės veiklos aktyvumo sumažėjimą. Vis dėlto, šio indekso smukimas buvo lėtesnis nei devynis mėnesius iki tol. Divergencija tarp Vokietijos ir Prancūzijos pasiekė didžiausią skirtumą per 15 metų, kai skaičiuojami šie indeksai. Tikimasi, kad Vokietijai šis ketvirtis bus stipriausias nuo 2011 pavasario, o Prancūzijai prognozuojamas vienas stipriausių nuosmukių per ketverius metus. Be to, Prancūzijos nedarbo lygis šoktelėjo iki 13 metų aukštumų ir ketvirtąjį 2012 m. ketvirtį sudarė 10,6 proc., palyginti su 10,2 proc. prieš tai buvusį ketvirtį. Pagrindinė to priežastis masiniai darbuotojų atleidimai įmonėse, besiruošiančiose veiklai recesijos sąlygomis.Tuo tarpu Graikijos nedarbo lygis sumažėjo nuo 24,6 iki 24,4 procentų. Tai pirmas sumažėjimas nuo tada, kai šalyje prieš penkerius metus prasidėjo recesija.
Mirė H. Chavez
Nuo vėžio mirė Venesuelos prezidentas H. Chavezas. Skelbiama, kad per 30 dienų Venesueloje turės būti organizuoti naujo prezidento rinkimai. H. Chavezas Venesueloje po savęs paliko gana nestabilią padėtį dėl šalies naftos telkinių. Jei valstybėje prasidėtų konfliktai ar neramumai ir būtų sumažinta naftos pasiūla, tai smarkiai paveiktų naftos kainą finansų rinkose.

Pranešti geri JAV darbo rinkos rodikliai
JAV pranešti darbo rinkos duomenys. Per vasarį JAV sukurta net 236 tūkst. daugiau darbo vietų nei prarasta. Tai net 74 tūkst. daugiau nei tikėjosi analitikai. Taip pat tai didžiausias JAV darbo vietų augimas nuo lapkričio mėnesio. Be to, JAV nedarbo lygis sumažėjo nuo 7,9 iki 7,7 procento. Tai žemiausias JAV nedarbas nuo 2008 m. gruodžio mėnesio.


Šią savaitę:

 Trečiadienį JAV bus skelbiami mažmeninės prekybos duomenys. Tikimasi, kad per kovą JAV mažmeninės prekybos pardavimai didėjo 0,5 procento.

 Ketvirtadienį vyks ES viršūnių susitikimas.

 Penktadienį JAV bus skelbiamas “Empire State” gamybos indeksas. Tikimasi, kad indekso vertė sudarys 9,8.

 

Parengta Orion Securities

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital