Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

49 savaitės pasaulio rinkų apžvalga

Investuotojų asociacija | 2009-12-08 | Kitos | perskaitė: 1074
49 savaitės pasaulio rinkų apžvalga Nors pagrindiniai akcijų indeksai ir sugebėjo atsitiesti po Dubajaus problemų, tačiau situacija finansų rinkose ir toliau išlieka labai įtempta. Lyg akci

Nors pagrindiniai akcijų indeksai ir sugebėjo atsitiesti po Dubajaus problemų, tačiau situacija finansų rinkose ir toliau išlieka labai įtempta. Lyg akcijų rinkos ir toliau kyla, tačiau daugumai indeksų niekaip nepavyksta viršyti paskutiniųjų maksimumų. Kiti instrumentai rodo dar rimtesnius silpnumo ženklus. Metams artėjant prie pabaigos reikėtų išlikti ypač atsargiems.


Per paskutines 5 prekybos dienas daugiausiai brango S&P 500 akcijų indeksas (+1.72%). Taip pat jis yra daugiausiai pakilęs per paskutines 20 prekybos dienų (+3.69%). Tuo tarpu JAV obligacijos praėjusią savaitę užfiksavo gana ženklų kainos smukimą (-1.79%). Akcijų brangimą ir obligacijų kainų smukimą (palūkanų normų kilimą) iš esmės būtų galima vertinti kaip teigiamą ženklą žvelgiant į ateitį, tačiau šiokį tokį nerimą kelia situacija su JAV doleriu.


Praėjusią savaitę esminis ženklas buvo tai, kad euras sulaužė savo 9 mėnesių kilimo tendenciją, o tai gali būti kaip užuomina rimtesnei aukso, akcijų bei žaliavų kainų korekcijai bei JAV dolerio atsitiesimui.


Metalai ir toliau lyderiauja. Tačiau šią savaitę pirmoje vietoje yra industriniai metalai, kurie per paskutines 5 dienas pasistiebė 4.74%. Antroje vietoje pagal savaitinį prieaugį buvo sidabras (+1.11%). Visos likusios žaliavos per paskutines 5 prekybos dienas sugeneravo neigiamą kainos pokytį, tuo tarpu gamtinės dujos smuko daugiausiai (-12.11%). Nafta pastaruoju metu demonstruoja santykini silpnumą prieš daugumą žaliavų, o tai nėra geras ženklas investuotojams, linkusiems prisiimti didesnę riziką.


Praėjusią savaitę net 18 stebimų šalių iš 20 akcijų indeksai užfiksavo teigiamus kainų pokyčius (kaip ir S&P 500 akcijų indeksas). Daugiausiai brangusia šalimi buvo Turkija (+13.33%). Antroje vietoje pagal savaitinį kainos prieaugį buvo Pietų Korėja (+6.95%), na o po jos sekė Japonija (+6.62%). Pastarosis pokytis buvo šiek tiek neįprastas, nes Japonija išlieka silpniausia šalimi, tačiau jį iš dalies galima būtų paaiškinti stipriu Japonijos jenos smukimu JAV dolerio atžvilgiu (-4.09%).


Analizuojant JAV sektorius matome kylant praktiškai visus iš jų. Vieninteliai energetiniai sektoriai smuko daugiau nei 1.0%. Labiausiai kilo tie sektoriai, kurie praeitą savaitę labiausiai pasikoregavo: nekilnojamas turtas (+8.58%), bankai (+3.14%), finansai (+2.45%), o namų statyba bei statyba kilo daugiau nei 1.5%. Tuo tarpu saugūs sektoriai atrodė taip pat stipriai: komunalinės paslaugos (+3.83%), telekomai (+2.57%).
 

Apžvalgą parengė Investuotojų asociacijos valdybos narys Artūras Milevskis 
 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital