Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

klausimai del indeliu

mindauggas
Rašyti privačią žinutę

3 žinutės

sveiki spekuliantai, susidomejau indeliais ir banku siulomomis palukanomis, todel noriu pasikonsultuoti. Realiai elementari ekonomika sako jog dabar pinigu negalima laikyti "kojineje" ((nuostolis valstybei ir tau paciam) turbut ju niekada ten neapsimoka laikyti) akcijomis neturiu laiko dometis, fondais irgi nezinau ar verta dometis (visgi padetis nestabili) tad pinigelius lieka padeti i banka indeliu.

1) kaip suprantu geriau deti terminuota indeli negu kaupiamaji (ypac jei nenusimato kaupimosi zenklaus, o yra atidetu "nenaudojamu pinigu" ) ar tikrai???

2) ar pagal siulomas palukanu normas isvedamas banko patikimumo rodiklis (ar stipresnis bankas visada siulo mazesnes palukanas ir vice versa ar nebutinai)???

3) kuriame banke jusu nuomone verta deti tuos pinigus ??? (atsakymai maciau yra ir kitose temose, vigi viliuosi kad atsakysite, pvz ar verta deti i med. banka, snora ... ar geriau rinktis patikimesni, viena is gigantu?).

4) ar tikrai neveta deti i fonda?? (gal yra toks kuris butu stabilus nors ir neturetu dideliu procentiniu prieaugiu?).
siMS
siMS
Rašyti privačią žinutę

413 žinutės
( +5 )

Hey,

1. Jeigu gerai suprantu tai kaupiamasis indėlis nuo terminuoto skiriasi tuo, kad jį galima pastoviai papildyti naujomis lėšomis, o terminuoto indėlio atžvilgiu reiktų iš naujo sudaryti sutartį x laikui. Tad tavo atveju tiktų terminuotas indėlis.

2. Nelabai teko girdėti apie tokį rodiklį, jeigu gali parašyk plačiau. O jeigu čia turėjai omenyje "pasitikėjimas banku", tai jis nustatomas ne tik pagal indėlio palūkanas. Stipresni, didesni ir turintys motininius (pvz.: skandinavų) bankus dažniausiai turi mažesnias palūkanas, nes bankai esantys Lietuvoje gali pasiskolinti iš jų santykinai pigiau nei mokant VILIBOR'ą. Tuo tarpu lietuviško kapitalo bankai neturi aukštų kredito reitingų, tad negali pigiai pasiskolinti užsienio rinkose.

3. Čia jau viskas priklauso nuo tavęs, kiek rizikos nori prisiimti. Pats neperseniausiai atsidariau sąskaita UB (nes Snoro filialo nebuvo mano mieste) ir padėjau keliems mėnesiams už ~9.2; Dar gali kredito unijas išbandyti, bet čia ir papildomi mokesčiai už pajus(jei gerai pamenu), o ir rizika kita...

4. Fondai dabar gerokai pakritę, ir GALBŪT jau pasiekė savo dugną, tada ir pirkti apsimokėtų, bet visa bėda tame, kad niekas nežino ar jau dugnas. Ilgesniu laikotarpiu grąžą turėtų gerokai viršyti grąžą iš indėlių. Tačiau čia taip pat prisideda rizika.
www.saltinis.eu
mindauggas
Rašyti privačią žinutę

3 žinutės

2. Nelabai teko girdėti apie tokį rodiklį, jeigu gali parašyk plačiau.
na tokio rodiklio kaip ir nera turbut tiesiog "liaudyje" priimta manyti kad bankas su mazesnemis palukanomis yra "tvirciau besilaikantis", nes mazesnes palukanos rodo kad jam gyvybiskai nera svarbus vartotoju indeliai ... bet aisq cia tik "zaliuko" sapaliones .... nes buvau visai pamirses apie tarptautinius banku rysius ir Viliborą

...tad dekui už atsakymus

manau ir as deti i UB .... snoras girdejau ne pacius geriausius laikus isgyvena del daugiausiai isduotu "blogu paskolu" tarpe visu banku (any comment on that???)
Auryz
Rašyti privačią žinutę

30 žinutės
( +2 )

Sveiki, kilo klausimas, jei tarkim dabar dedu indeli litais tarkim desimciai metu, o Lietuva po poros metu isiveda eura, tai indelis automatiskai konvertuojamas i eurus? ar indelio palukanos lieka tokios pacios?

www.GerasRytas.lt - pusalpis geram rytui!
Chikirap
Chikirap
Rašyti privačią žinutę

432 žinutės
( +86 / -82 )

palukanos turetu likti tos pacios, o tiksliau reiktu klaust atatinkamo banko ir ziuret sutarti.

o yra indeliai 10-iai metu?

----------------------------------------------------------------------
Juoda Balta
Auryz
Rašyti privačią žinutę

30 žinutės
( +2 )

Na SEBas leido 10 metų padėtį indėlį

www.GerasRytas.lt - pusalpis geram rytui!
arniusx
Rašyti privačią žinutę

4 žinutės
( -1 )

Na man tai kilo klausimas ar nuo pelno gauto iš palūkanų nuo indėlių abnke arba iš investicinių fondų reikia mokėti mokesčius valstybei? Skaičiau įstatymus tai ten ne itin aiškiai parašyta, bet kaip supratau kad lyg ir nereikia. Kaip yra iš tikrųjų? 

ead
ead
Rašyti privačią žinutę

171 žinutės
( +21 / -18 )

Nuo indėlių ir nuo investicinių indėlių, surištų su kokia nors rinka ar šalimi nereikia. Bet va už akcijas, fondus teks mokėt, jei neišlaikysi 365 dienas ir parduosi su pelnu

Tas, kas nori praturtėti per dieną, bus pakartas per valandą.
Leonardas da Vinčis
MILI60
Rašyti privačią žinutę

8 žinutės

Sprendžiu panašų galvosūkį kaip ir p. Mindauggas

1.Kaip įsitikinau šios sąvokos interpretacija ir sąlygos kiekviename banke skiriasi, bendras bruožas, atrodo,  yra tai, jog į tą indėlį galima įnešti papildomas kapeikas kada to tik įsinori.O gal verta pagalvoti apie tokią galimybę: padedi indėlį pvz., Snore mėnesiui, po mėnesio indėlį pratęsi ir gauni jau 0,2% didesnes palūkanas nuo tuo metu egzistuojančių.Kita vertus iš kur žinot, ar tos palūkanos per mėnesį nepamažės daugiau kaip tie 0,2%?

2. Vaje, kaip būtų gerai, jei pagal palūkanų arba banko  dydį būtų galima pasirinkt patikimą banką.Kai savu laiku žlugo didžiausias Lietuvos bankas iki to palūkanos už indėlius  jame buvo pačios mažiausios ir tai buvo pastoviai reklamuojama kaip patikimumo rodiklis.....Įvedus eurą nesitiki gaut litines palūkanas, mėginau keletoje bankų pasiteiraut, atsakymai priklausė nuo to , matyt, kaip tarnautoja buvo tą naktį išmiegojus.Prieš keletą mėnesių teko dalyvaut viename  žurnalo "Investuok" seminare, ten vienas iš lektorių, atrodo padorus žmogus, palankiausiai atsiliepė apie Šaulių bankelį - kapitalo pakankamumo prasme, antroje vietoje Ūkis , Snoras, atrodo, trečioje.Bet taip buvo prieš keletą mėnesių.

O aš manau tai taip: indėliai apdrausti vienodai, išskyrus gal Nordea, Danske bankus kurie, kiek suprantu, yra užsienio bankų filialai, ir lietuvaičio indėlis yra apdraustas kaip ir dano ar suomio  jei grės žlugimas kokiam nors Medicinos bankeliui ar Anykščių kredito unijai, Lietuvos valdžia viską padarys , kad šį bankelį išgelbėt. Aišku ne dėl to, kad jai bus mano pinigų gaila, o dėlto. kad ji bijos panikos- aišku ji ir bus pajėgi tai padaryt dėl santykinai mažo šio banko valdomo turto.Įsivaizduokim susvyruoja Sebas, kurio apyvartos keletą kartų viršija Lietuvos biudžetą, kaip Lietuvos valdžia gali kompensuot indėlius ar padėt tokiam monstrui? Mintis padėt litus konvertavus į eurus į kokią nors pareigūnų kredito uniją, atrodo velniškai patraukli.Pasidalykit, labai prašau, labiau patyrę, kas iš to gali išeit jūsų nuomone. Iš anksto dėkingas

 

siMS
siMS
Rašyti privačią žinutę

413 žinutės
( +5 )

 Jeigu kažkuris bankas suteikia didesnes palūkanas jį pratęsiant po mėnesio tai gali ir tai pabandyti, bet realiai palūkanų norma neturėtų skirtis, nes jeigu iškarto dėsi dviem mėnesiams, tai jos ir bus aukštesnės. Tačiau tada prarastum tiek jeigu indėlio palūkanos pakiltų. 

O apie indėlių draudimą kadaise rašiau, tad pasikartosiu, tik duomenys šiek tiek pasenę:

Apie vadinamąjį indėlių draudimą: pasižvalgius internete radau, kad šiuo metu LT yra beveik 41 mlrd. Lt įmonių ir privačių asmenų indėlių, iš jų 24 mlrd. Lt yra gyventojų santaupos. Tuo tarpu pravertus Indėlių ir Investicijų draudimo įmonės atskaitą (2007), radau, kad draudimo fondo dydis siekė 847mln.lt (172mln. prieauglis lyginant su 2006) tad, 2008 turėtų viršyti vieną milijardą. Tačiau tai tikrai nėra pakankama suma padengti visiems indėliams. Žinoma, nėra aišku koks procentas indėlių viršija 100k. eurų ribą.

www.saltinis.eu
MILI60
Rašyti privačią žinutę

8 žinutės

pie vadinamąjį indėlių draudimą: pasižvalgius internete radau, kad šiuo metu LT yra beveik 41 mlrd. Lt įmonių ir privačių asmenų indėlių, iš jų 24 mlrd. Lt yra gyventojų santaupos. Tuo tarpu pravertus Indėlių ir Investicijų draudimo įmonės atskaitą (2007), radau, kad draudimo fondo dydis siekė 847mln.lt (172mln. prieauglis lyginant su 2006) tad, 2008 turėtų viršyti vieną milijardą. Tačiau tai tikrai nėra pakankama suma padengti visiems indėliams. Žinoma, nėra aišku koks procentas indėlių viršija 100k. eurų ribą.

Man atrodo, jog 100 k eurų ribą  gali būti nesunkiai apeinama  indėlio sumą išskaidant keletoje bankų.Kitas klausimas ar daug Lietuvoje yra žmonių sugebančių tokią sumą uždirbti grynaisiais , būtų keista, jei tokie žmonės nerastų gersnės alternatyvos investicijai, kaip indėlis banke.Vis tik , kaip Jūs manot dėl rizikos lygio dedant indėlį pvz.   Ariogalos kredito unijoje?

daugklausimu
Rašyti privačią žinutę

6 žinutės

Sveiki,ir as sprendziu dilema,kur,koki,ir kuriam laikui deti indeli.Gal exspertai patartu

Chikirap
Chikirap
Rašyti privačią žinutę

432 žinutės
( +86 / -82 )

viena is alternatyvu:

http://www.seb.lt/lt/wcp/templates/sebarticle.cfmc.asp?DUID=DUID_822CC553728C5E4EC125766A002CA451&xsl=lt/sebarticle.xsl&sitekey=seb.lt

 swedbank irgi turi panasu.

antrines rinkas palaiko tiek finasta tiek dnb nord tiek patys isleidejai

gali parduoti vidury termino, gali tam tikrom salygom islosti/spekuliuoti pardavimu per viduri. draudimas - jei seb bankrtutuos tai nepades ir indeliu LR draudimai


Paskutinį kartą redagavo: Chikirap (2009-11-29 12:56)
----------------------------------------------------------------------
Juoda Balta
dee
Rašyti privačią žinutę

82 žinutės
( +16 / -8 )

 MILI, indeliu draudimas galioja bendrai per visus bankus kuriuose turi indelius 100K EUR sumai, tai isskaitymas nebent pades tik tuo atzvilgiu jei tik vienas is banku bankrutuotu o ne keli grandineje is eiles.

Siaip yra akivaizdu kad rezerve esanciu lesu niekaip nepakaktu banko bankroto atveju, bet kita vertus valstybe neisipareigoja per vienus metus (kaip USA ar EU zonone) grazinti prarastus indelius, tai banko defaulto atveju manau butu kaip su visokiais zemiu grazinimais - kadanors, kaipnors...

daugklausimu
Rašyti privačią žinutę

6 žinutės

Citatos pradžia Chikirap
 

 

viena is alternatyvu:

http://www.seb.lt/lt/wcp/templates/sebarticle.cfmc.asp?DUID=DUID_822CC553728C5E4EC125766A002CA451&xsl=lt/sebarticle.xsl&sitekey=seb.lt

 swedbank irgi turi panasu.

antrines rinkas palaiko tiek finasta tiek dnb nord tiek patys isleidejai

gali parduoti vidury termino, gali tam tikrom salygom islosti/spekuliuoti pardavimu per viduri. draudimas - jei seb bankrtutuos tai nepades ir indeliu LR draudimai

Citatos pabaiga

idomu kaip sitas reikalas atrodytu,jei devalvuotu lita?
 

Chikirap
Chikirap
Rašyti privačią žinutę

432 žinutės
( +86 / -82 )

lygiai taip pat atrodytu jei pinigai butu indelyje. arba lygiai taip pat kaip kad apskritai atrodytu litai, nesvarbu kokia forma jie turimi

----------------------------------------------------------------------
Juoda Balta
MILI60
Rašyti privačią žinutę

8 žinutės

 

 

Ponai ekspertai, visi turime sutikt, kad situacija visiškai neaiški, jei darome prielaidą apie galimą lito devalvavimą,akcijų rinka neaiški taip pat. Gal susiaurinkim klausimą -į kokį bankąlietuviško kapitalo ar užsienio saugiausia šiai dienai padėti indėlį, Jūsų nuomone?

Chikirap
Chikirap
Rašyti privačią žinutę

432 žinutės
( +86 / -82 )

jeigu toks siaurias klausiams - tik saugumas - tada nordea. antra vieta - danske (abu apdrausti ne LR)

----------------------------------------------------------------------
Juoda Balta
daugklausimu
Rašyti privačią žinutę

6 žinutės

kalbant apie palukanas,as linkes det i Ukio banka,ir Snora po50% laisvu pinigu.Jei litais,tai neilgiau kaip menesiui.

ugnius
Rašyti privačią žinutę

857 žinutės
( +300 / -178 )

Citatos pradžia Chikirap
 

 

jeigu toks siaurias klausiams - tik saugumas - tada nordea. antra vieta - danske (abu apdrausti ne LR)

Citatos pabaiga


 

O kaip indėlių draudimas ne LR apsaugo nuo devalvacijos?

-------------------------------------------------

15% užtenka.

____________________________

W.B.: “When it's raining gold, reach for a bucket, not a thimble.”

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital