Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Ar verta dirbti uzsienyje...?

Gutis
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Ar verta 3,4 metus dirbti uzsienyje ir mokytis neakivaizdziai,kad gryzus i lietuva turetum pinigu verslo pradziai,investavimui,akciju pirkimui?
Ir dar issilavinima...
Now Or Never
Alabnnas
Rašyti privačią žinutę

162 žinutės
( +10 / -10 )

Dirbau pora kart po 3men stokholme. Oi atsimenu buvau pasiilges namu, draugu etc. bet uzdirbti $$$ nepakenke Pusbrolis 3men USA, 3men UK, po to vel 12men UK, db mokos 18men GER, jam patinka ir i lietuva nenori Kiekvienam savo.
dujas kūreni - rusą remi
tuomet
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +3 / -4 )

Pradėkime nuo klausimo, kas yra užsienis? Warszawa, London ar kas? Tik tada galima toliau diskutuoti. Pradžiai pasakysiu, kad dirbdamas normaliai nepastudijuosi ir atvirkščiai. Bent pirmus metus tai kalbos nemokėsi normaliai Domina DE - galiu pakonsultuoti. Dar viena bėda - nebus normalių santykių su merga. Jei tenkina vienanaktiniai variantai - pirmyn. Čiabuvės sakys, kad esi lietuvis ir kažkada išvažiuosi, o lietuvės sakys, kad esi emigrantas ir niekada neparvažiuosi Neakivaizdinės studijos normaliuose universitetuose nerengiamos - per brangu specialistams mokėti už papildomą darbą, o ir požiūris kreivas. Kiek tu planuoji užsidirbti per metus? 4000€? 40000€? Per vasarą parsivežė kolegos po 3000€ "turistaudami" Norvegijoje, kita grupelė(tie arė po 60-70 valandų per savaitę) parsivežė po 5000€ per tą patį laikotarpį. Nors LT studijuoti su tais 2000-5000 LTL mokesčiais už semestrą bus nerealu. Už metų kainą LT gali pragyventi DE nedirbdamas semestrą. Darbą Vakarų Vokietijoje studentu būdamas susirasi lengvai. Už valandą gausi ~10€. Maximaliai Vokietijoje galėsi dirbti 80 valandų per mėnesį. Bet tiek praktijoje ir nereikės arti. Tik ar po studijų norėsi grįžti? Dabartiniais tempais po 3-4 metų kainos nuo vokiškų niekur nebesiskirs. Skirsis tik algos 2 kartus
Gutis
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Na,as galvoju dirbti Norvegijoje ten yra pats geriausias pragyvenimo lygis pasaulyje (na bent 2 vietoje)didziausios algos ir t.t.Turiu ten gimines kurios tikrai neapgaus ir neatims nieko,darbas bus nesunkus ir ivairus.Mokintis galvoju neakivaizdziai,nes reikia pinigu.Man nepatiktu lietuvoje mokintis akivaizdziai bet netureti litu.Geriau sauti du zuikius vienu suviu,aisku tai bus padaryti sunku bet stengsiuosi.O planuojamas uzdarbis tikrai didelis.Mano draugas ten dirbo 7 metus,o dabar gryzes i lietuva prasuko nerealu versla su butu statybomis.Beje anglu kalba kalbu gerai.
Now Or Never
tuomet
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +3 / -4 )

Kur neakivaizdziai? LT ar ten? Nuosekliau destyk mintis, nepagaunu Mano mergaite studijuoja uz 800 km neakivaizdine teise. Skraidymas ir t.t. kainuoja biski. Ypac kai reikia neplanuotai vykti. Plius studijoms mokintis reikia kazkiek laiko, dirbti 60 valandu per savaite sunkiai iseis. Be to, kas buvo pries 7 metus gerokai pasikeite. Tie gerojo uzdarbio takai yra gerokai pramindyti. Mergaites pusbrolis pries 8 metus isvaziavo i UK. Papasakojo, kad uzdarbis ritasi zemyn del jo ir mano tautieciu kiekio, kurie pasiruose dirbti uz juokingus pinigus. Aha, visi gerai kalba visomis kalbomis, gyvendami LT. Pradesi rasyti darbus arba skaityti knygas, reikes daug dar pasimokyti.
Gutis
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Lietuvoje mokintis,uk ir airija tankiausiai gyvena lietuviu.Bet as ten ir nevaziuosiu.Supranti,man yra garantuotas darbas uz garantuota tikrai gera o ne gera alga.Ir darbas nera sunkus.Tad mokintis lieka laiko.
Now Or Never
Santukaz
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės

Na tiap viskas įmanoma šiais laikais... Tačiau bukime realistais: daug žmonių galvojo prasisukti gyvenime pagal tokį modelų - vieniems pavyko kiti dar dabar renka braškias ar ką kitą... Pagalvok, kad suderinti darba ir mokslus jau Lietuvoje yra gan sunku ir beviek nerealu, tiak a darysi užsieny, kur kitokia kalba ir tt.
tuomet
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +3 / -4 )

Bandyk, gal pasiseks. Pagyvensi metelius ir suprasi, ar dar mokintis noresis ir kaip viskas vyksta. Kaip suprantu prioritetas tavo bus darbas
Andreika
Rašyti privačią žinutę

16 žinutės
( +1 )

As pats siuo metu studijuoju uzsieni cia ir baigsiu bakalaura patiko 'tuomet' mintis, kad visi gerai sneka visomis kalbomis, kol gyvena Lietuvoje ) tikrai referatus rasyti, seminaruose kalbeti ir atsiskaityti egzaminus uzsienio kalba nera taip lengva be to, Norvegijoj kiek girdejau valstybine kalba yra ne anglu, o norvegu? Siaip nlb supratau tavo minciu kai kuriu. Kiek suprantu - tu nori dirbti uzsienyje, o Lietuvoje neakivaizdiniu studijuoti kokiam VDU arba KTU? Ta prasme skraidyt kas menesi i Lietuva atsiskaityti? Ar teisingai supratau?
tuomet
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +3 / -4 )

Andreika, gal kur netoli Miuncheno studijuoji? Netoli tai butu 500 km spinduliu Taip, zmogus nori gyventi lektuve. Ta siuo metu labai sekmingai daro mano mergina Net ir gyvendama lektuve geriau gyvena uz gerai uzdirbancius tautiecius Tiesa, su atostogomis darbe sunkoka sesijos laikotarpiu. Achtung, i atsiskaitymus lektuvo bilietus riekia rezervuoti labai is anksto. Su masina pigiai bet kokiu atveju nesigauna
Andreika
Rašyti privačią žinutę

16 žinutės
( +1 )

UK studijuoju tai nuo Miuncheno tolokai na siaip ne apie lektuvo bilietus as norejau pasakyt... lyginti ten lektuvo bilietu kaina ir kokybiska issilavinima yra mazu maziausia nelogiska... Ir ne apie merginas ar draugus as manau 'gutis' norejo paklausti. Tikri draugai ir mylinti mergina visada lauks. Siaip 'gutis' - esme yra tokia. Neakivaizdines studijos Lietuvoje trunka 5 metus. Jei tu Norvegijoje pastudijuosi kaip pats sakei 'du tris' metus - ka darysi kitus du tris likusius? Is sutaupytu ten pinigu gyvensi cia? Ar galbut gyvensi Norvegijoj visa laika, ty kol pabaigsi savo neakivaizdini - 5 metus. Bet po 5 metu galesi gauti jau ta statusa (nzn kaip Norgei jis vadinasi, na bet vienu zodziu buti pilnaverciu pilieciu ir tt). Ir siaip zinai 5 metai ne 5 savaites. Sunkoka bus gryzt manau. O pats svarbiausias dalykas sitoje diskusijoje - kas tau is neakivaizdinio Lietuvos univero issilavinimo? Busi vienas is 10.000 Ktu ar Vu iskeptu 'vadybininku' ir 'verslo administratoriu' ? Juk architekturos ar medicinos neakivaizdziai nestudijuosi? Na, ok, usimoki keliolika tukstanciu litu uz tuos 5 metus, baigi, ir kas tada? Dabar visi kepa bakalaurus, o kai tu baigsi ta neakivaizdini, tai zinok jau Lietuvoj kad normalu darba gaut reikes minimum magistru but, jei ne daktaru.
Sprendima reikia priimti tau paciam, taciau as tikrai 5is metus nesikankinciau (skraidymai, mokymasis ir tt), kad gauti pvz Ktu vadybininko diploma. Nes diplomas beveik niekinis, o zinios... tavo vietoje galima Norgei susirasti koledziuka koki, ten manau du metus pasimokius ziniu gausi daugiau nei per 5is metus tam vakariniam. O jei leis galimybes (finansines ir ne tik) tada galbut Norgei ir univera koki baigt. Pasidomek, jei moki anglu kalba, galbut yra aukstuju mokyklu, kuriose destoma anglu kalba (Sverigei ir Denmark tikrai yra, del Norges nezinau).
Tai va. Siaip nelabai cia susije su spekuliantai.lt forumu, bet apie issilavinima galim padiskutuot ar pasidalint nuomonemis, jei atsiras norinciu. o tau 'gutis', sekmes ir parasyk atsakyma i mano postus, nes galbut as neteisingai interpretavau tave.
tuomet
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +3 / -4 )

Nepasako Gutis, ko nori: issilavinimo ar pinigu. Aisku, kad abieju tureti neiseina. Matosi, kad ieskodamas neakivaizdinio studiju varianto nuo armijos nesislapsto. Manes kazkodel armija labai nori, nezinau, ka po studiju daryti reiks... Siuo metu noriu issilavinimo. Mikroelektronikos inzinierius - egzotika LT, visai kaip ir kalbancios papugos Po studiju bus galima rinktis tarp 2 variantu: kurti firma LT arba dirbti vokiskoje kompanijoje, bet vokieciams dirbti nenoriu. Nebent i USA vaziuoti del pinigu, bet irgi nenoriu Lietuviska svietimo sistema neverta net komentaru. Negali seniai besmegeniai ir tetos besmegenes paprasciausiai nukopijuoti truputi issivysciusiu saliu svietimo modelio??? Studentai zino: tas, kas nemoka, moka tam, kuris moka. Mokykla trumpinti iki 11 metu, Universiteto magistra iki 4,5-5 metu, pirmi 2 kursai lietuviskai, toliau angliskai. Pensininkus-marazmatikus ant peciaus.
Gutis
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Na,dabar man labai daug į galvą minčių pasipylė,po Jūsų postų.Apskritai konstitucijoje parašyta kad,Mokslas Lietuvoje NEMOKAMAS.Bet aš kažkaip to dar nesu pastebėjąs,nežinau kaip Jūs.Konstitucija aukščiausias įstatymas,bet ar jos laikosi švietimas,seimūnai ir t.t.Buvau seime prieš porą dienų norėjau pasikalbėti su keliais seimo nariais,bet už jų stojo jų 2-ieji kolegos.Sakė,kad jie LABAI užimti.Aišku,abejoju ar į mano užduotus klausimus apie švietimą,ir dar N dalykų Lietuvoje,jie norėtų kalbėti akis į akį.Tad čia,nukrypau truputį nuo pagrindinių klausimų ir diskusijos.
Neakivaizdinės studijos truks 4 metus,nes planuoju stot į VK,studijos Kolegijoje yra orientuotos į praktinį žinių taikymą, todėl, palyginti su universitetinėmis studijomis, didesnis dėmesys skiriamas praktikoms,ryšiams su darbo pasauliu ir panašei.Galvoju reklamos vadyba,ar prekybos dar gerai nežinau.Diplomas reikalingas tik tada,kai to reikia darbui,dėl pareigų aukštinimo ir pan.ESMĖ - įgaut ko daugiau žinių per tas neakivzdz.studijas pasirinktoje specialybeje.Aišku reiktų susitart dėl atsiskaitymų ir t.t.Andreikia Jūsų pasiūlymas bus apsvarstytas dėl studijų Norvegijoje.
Beje tikslas dirbant ir studijuojant yra,gryžus į Lietuvą (jei dar kas mane prisimins) nedirbti už varganus 2000 lt per mėnesį,bet...PASINAUDOTI tomis žiniomis ką išmokė studijos ir kurti kažką savo.Padaryti taip,kad pinigai darytų pinigus.+Dar savo jėgomis ir galimybėmis duomiuosi tais pačiais dalykais kaip manau ir jūs :Fondai,Akcijos,Obligacijos.Skaitau knygas ir gilinuosi į visą sunkiąją pabrėšiu niekada idealiai neišmokstamą sistemą.Verslui Lietuvoje galimybių yra daug,tik reikia neatrastų nišų,kažko naujo.Aišku,jūs dabar galvojate : Ką jis naujo padarys? Bet su metais,patirtimi,žiniomis,ateina nuostabus dalykas MOKĖJIMAS!
Beje Lietuvoje (galite man prieštarauti) viską lemia autoritetas ir pinigai.
Juk ne prie Gorbočiovo gyvenam,kad pinigų yra,žmonės draugiški bet nėra ką pirkt.Taip ir pasidarė pinigus visi žinomi Lietuvos Uspaskichai.
Norėčiau,kad lietuva bent metus taptu ne demokratine,o autoritarine valstybe.
Demokratijos daug - Orumo mažai.

p.s Sorry už nerišliai išdėstytas mintis labai skubėjau:wink
Now Or Never
Andreika
Rašyti privačią žinutę

16 žinutės
( +1 )

Verslui Lietuvoje galimybių yra daug,tik reikia neatrastų nišų,kažko naujo.Aišku,jūs dabar galvojate : Ką jis naujo padarys?

Tikrai negalvoju - ka jis naujo padarys pats turiu minciu (manau ganetinai neblogu) ir tikrai sutinku, kad verslui Lt vietos yra daug. Na nzn kaip Vilniui, bet mano gimtajame Kaune tai tikrai, tuo paciu ir mazesniuose miestuose. Na va, dabar issiaiskinom, kad mokslas truks 4 metus. Belieka galvoti tau paciam - ar po 4u metu gyvenimo svecioje salyje noresi gryzti i Lietuva. Tuo labiau, kad sakau ten kazkaip su tuo statusu situacija, kad is pradziu leidima dirbt gauni, paskui kazka dar, o po to jau pilietybe... Jei tarkim turesi pilietybe, pradesi galvot - va cia jau isitvirtinau, koks tikslas man gryzt atgal ir tt... Siaip siulau pakalbet su paciais norvegais ir ju studentais. As su vienu kalbejau, jis mokosi business&management mano univere (UK) tai sako, kad pagal ta specelybe gaus Norvegijoj gera atlyginima (60-80k svaru per metus) jei gerai baigs ir paklius i gera konsultacine firma. Taip kad vadybininkams, kaip supratau, ten vietos ir perspektyvu yra sakau, pasikalbek su vietiniais, kad susidarytum aiskesni vaizda o del nemokamo mokslo LT, tai zinai ta 'moksla' galima ivairiai interpretuot. As pvz noriu, kad kas nors mane ismokytu genetikos nemokamai, bet to nebus. Tai konstitucijoj turbut buvo 'turima omeny' vidurinis mokslas. Zinai, pasitaiko pas mus situaciju, kad patiem reikia 'interpretuot' istatymus ) su alaus reklamom einantis shkandalas lb geras pavyzdys
tuomet
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +3 / -4 )

Pradėkime, kad gyvenant kitoje smėlio dėžėje prasiplečia akiratis. Pradedi matyti smėlio dėžes, o ne 4 vienos dėžės kampus. Apie seimūnus nekalbu. Tiesiog žiūrint į kai kuriuos vemti norisi. Įdomiausia, kad aš jų nerinkau ir jie teoriškai atstovauja man Apskritai įdomu darosi, iš kur Tampaksui yra žinomas mano adresas ir siunčia man laiškus pasirašinėdamas prezidentu Kas yra geras atlyginimas? Man ateityje turėtų gerai suradus būti 3000€ per mėnesį į rankas. Na gerai, aš galiu nusipirkti daug gražių žaislų, bet nieko iš to gero nebus - reiks arti iki pensijos ir gal tada pasidžiaugti gyvenimo saulėlydžiu. Koks skirtumas, kokia alga bus. Elektros įrangos montuotojas JAE gauna labai daug, bet nedaug lieka susimokėjus visus privalomus mokesčius. Kas kartą pietaudamas matau 40dešimtmečius inžinierius. Plikė, akiniai, pilkas megztinis, aptrinti džinsai. Nenoriu aš taip baigti. Nesvarbu, kad akiniai Armani, o džinsai D&G. Jeigu dirbti - sau. Išsilavinimas - gerai. Atsiranda kažkoks socialinis tinklas apie save, kažką pramoksti ir t.t. Galų gale, jei bus totalius fiasko su verslu galima galvoti apie samdomo darbuotojo likimą ir dar kažką uždirbti. Su tuo autoritetu tai tikrai juokingai skamba... Tu po 4 metų būsi traktuojamas vos ne kaip užsienietis. Dalis pažįstamų nusisuks nuo tavęs vien iš pikto lietuviško pavydo. Liūdės dėl tavo sėkmės ir džiaugsis dėl susidariusių problemų. Yra paprasta idėja - kompaktiška apželdinimo ir medžių pjaustymo firma. Susidarai studentų duombazė, kada ir kas gali dirbti. Susirandi užsakymus ir pjauni. Medieną parduodi. Algas išmoki motyvuotiems darbuotojams visai europietiškas. Aišku, reikia dar tų darbuotojų susirasti... Pjūklo alkoholikams patikėti, žinoma, negalima... Smetonos norite? Nežinau, visur tas pats šūdas. Čia Bavarijoje stumiamas 2000000000€ vertės greitojo traukinio linijos projektukas Sprendimas elementarus - normalus traukinys, nestojantis kiekvienoje stotelėje. Bet reikia gi pinigus išplauti Dresdene tiltą statė, kurio kaina per 2 metus pakilo 300%. Galų gale patampė projektą po teismus, išmokėjo kompensaciją statybininkams, o vėliau ir statyti pradėjo Elegantiškai tsakant. Bet čia jau reikia lb daug pinigų ir dar geresnių kontaktų tokiems projektams stumdyti.
Gutis
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Sveiki visi,rašau po pusės metų čia.Buvau Norvegijoje užsidirbau pinigų,mokausi VK maitinimo verslą ir organizavimą,pradedu verslo projektus su Norvegija.Įgavau pasitikėjimo savimi ir siekiu užsibrėžtų tikslų.Tad gyvenimas pagėrėjo,ir dabar tereikia tik sėkmės!
Now Or Never
katzuve
Rašyti privačią žinutę

26 žinutės
( +1 / -4 )

 Apsimoka dirbti uzsienyje. Cia visada siūlo darbą užsienyje. Per cia ziurejau ir buvau isvares vasarai i anglija. Uzdirbau gan nemazai ir visai patiko
katzuves
Rašyti privačią žinutę

33 žinutės
( -12 )

 Beja, sezoninis darbas anglijoje labai reikalingas. pas juos visi ten atostogauja, tai ir prisitraukia vasara daugiau zmoniu is uzsienio

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital