Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Lengvatinis žemės pardavimas ūkininkams

Fenomenas
Rašyti privačią žinutę

81 žinutės

Pajamos iš žemės ūkio veiklos turi sudaryti 50% nuo visų pajamų.
Bet tai tada nesuprantu kas bus jei to nebus Ir aplamai jei tarkim mano ukelis visiskai mini kokie 2ha. Ir nuo ko 50%?
Gudragalviai&Co
pirmyn1
pirmyn1
Rašyti privačią žinutę

133 žinutės
( +34 / -4 )

Teisę į valstybės paramą įsigyjant žemės ūkio paskirties žemę turi:

1) fizinis asmuo, turintis profesinių įgūdžių ir kompetencijos. Tokiu laikomas ne anksčiau kaip metais, einančiais prieš paraiškos pateikimą, žemės ūkio naudmenas ir (ar) pasėlius deklaravęs ir buhalterinę apskaitą tvarkantis fizinis asmuo, kuris turi praktinio ūkininkavimo patirties ir Ūkininko ūkio įstatymo nustatyta tvarka yra įregistravęs ūkininko ūkį arba turi praktinio ūkininkavimo patirties ir žemės ūkio išsimokslinimo diplomą arba dokumentą, patvirtinantį profesinį pasirengimą ūkininkauti;

2) juridinis asmuo – žemės ūkio produkcijos gamintojas, kurio metinės įplaukos už realizuotą prekinę žemės ūkio produkciją sudaro daugiau kaip 50 procentų visų gautų pajamų ir kurio ekonominis gyvybingumas gali būti įrodytas Žemės ūkio ministerijos nustatyta tvarka įvertinus šio asmens perspektyvas
Noriu įsitikinti, kad ne piniguose laime.
Toten
Rašyti privačią žinutę

108 žinutės
( +3 )

Na tai viskas puikiai, pagal pirmą punktą tai jau visi, kam įdomus šis reikalas, atitinka reikalavimą, turi dokumentą, patvirtinantį profesinį pasirengimą ūkininkauti.
paspausk
Rašyti privačią žinutę

1559 žinutės
( +205 / -215 )

Atrodo kol kas pristabde zemes pardavima, o kas bus po metu kitu, tai galima diskutuoti is tuscio i kiaura.
kas nerizikuoja, tas negeria konjako
Senis
Senis
Rašyti privačią žinutę

269 žinutės
( +6 / -10 )

Įdomu kaip su "ūkininko" sodybos statyba, čia šiandien man vienas porino, kad 51% pajamų turi būti iš žemės ūkio jei nori statytis sodybą.
Ne visada taip bus
Fenomenas
Rašyti privačią žinutę

81 žinutės

Nu man irgi porino sitai, bet as supratau, kad jei nori kazkokias ten paramas gauti ar lengvatas dyzeliui ir t.t. Bet jeigu as dirbu normalu darba ir gyvenu kaime dar ukininkauju, tai ka negaliu sodybos isirengti taip iseina?
Gudragalviai&Co
Senis
Senis
Rašyti privačią žinutę

269 žinutės
( +6 / -10 )

Būtų gerai išgirti (paskaityti) tikro "ūkininko" komentarą, dėl sodybos statybos.
Ne visada taip bus
Toten
Rašyti privačią žinutę

108 žinutės
( +3 )

Jau beveik viską parašiau. Dar galiu pridėti, kad "lenkiškoje" Vilniaus rajono savivaldybėje labai geranoriškai visi pažiūrėjo į "naujo ūkininko" reikalus. Sako pažyma bus po dviejų savaičių, gražiai paprašai ( būtent tik paprašai) padaro per tris dienas, tai paskui negi gaila kokio brendžio bonkikės. Jei nebūtumėm užsirovę ant vėplos architekto, leidimas statybai nuo ūkio registravimo dienos būtų gautas per kokius penkis mėnesius. Dėl pajamų iš ūkininko veiklos nesuku sau galvos, statybos su visais galais vyks vistiek pora metų, per tą laiką reikės klibinti paskirties keitimą ir tiek. Atsifutbolinti dėl pajamų manau nesudarys problemų. Vieną metrą nuo žemės paviršiaus gali statyti ir be leidimo.
Chiortas
Rašyti privačią žinutę

136 žinutės
( +1 )

Kiek prisimenu kaip skaiciau patvirtinta istatyma ten yra numatyta kazkas panasaus:
Ukiniko sodybos statybai leidima gali gauti asmuo kurio ukio valdos sudaro daugiau negu 1 ha ir kurio bent 50 proc. gaunamu pajmau sudaro is ZU veiklos. Pastarajam punktui taikoma isimtis jei ukininkas veikla vykdo trumpiau negu metus
Memento mori
Toten
Rašyti privačią žinutę

108 žinutės
( +3 )

Turiu 15 a prie gyvenvietės ir dar 1 ha ten prie miško ir dar 50 a ten iš kitos miško pusės, noriu gyventi prie gyvenvietės o ūkininkauti prie miško, auginsiu sraiges, dekoratyvines vištas ir dar grybautojų kempingą atidarysiu... na žinoma kai įsirengsiu. Kaip tada.

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital