Komentarai 1 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2015 m. Gruodžio 18 d. Biržos apžvalga

2015 m. Gruodžio 18 d. Biržos apžvalga 2015 m. Gruodžio 18 d. Biržos apžvalga

Šiandien vien tik Tallink Grupp akcijomis ir užbiržiniu sandoriu buvo sumušti visi apyvartos rekordai Baltijos rinkose. O kaina buvo numušta 1.09%.
Kitose pozicijose ne taip aktyviai prekiauta. Į lyderius pretendavo ir Grigiškių bei Linas Agro Group akcijos su tiesioginiais sandoriais. Pastarosios akcijos kana krito net 3.03%.
Rygos ir Vilniaus akcijų indeksai šiandien užsidarė teigiamoje zonoje. O visa savaitė dažėsi raudonai. Labiausiai krito estiškos akcijos. OMXT vertė per savaitę sumenko 1.88%.

 


1 pav. IT ir telekomunikacijų bendrovė „Teo“ su SEB banku ir „Danske Bank“ pasirašė sutartį dėl 150 mln. eurų vertės ilgalaikės paskolos skirtos finansuoti „Omnitel“ akcijų įsigijimui iš „TeliaSonera“. Šiemet tai yra vienas didžiausių finansavimo sandorių Lietuvoje.
Jėgas Lietuvoje vienijančios „TeliaSonera“ grupei priklausančios bendrovės „Teo“ ir „Omnitel“ jau nuo kitų metų pasiūlys naujų jungtinių plačiajuosčio ir mobiliojo ryšio, interneto, televizijos bei IT paslaugų. Spalio pradžioje buvo skelbta, kad „Teo“ įsigyja 100 proc. „Omnitel“ akcijų iš dabartinės jų savininkės bendrovės „TeliaSonera“. Bendra sandorio vertė siekia 220 mln. eurų, neskaičiuojant įmonės turimų grynųjų pinigų ir skolų.
150 mln. eurų „Teo“ lygiomis dalimis po 75 mln. eurų skolinasi iš SEB banko ir „Danske Bank“. Finansavimo sandorį organizavo SEB bankas. „Omnitel“ įsigijimą planuojama užbaigti kitų metų pradžioje, tiksli data dar nėra nustatyta.
„Sėkmingas išorinio finansavimo pritraukimas dar labiau sutvirtina šiuo metu intensyviai vykdomą verslo integracijos procesą. Suformuota nauja vadovų komanda, atnaujiname padalinių struktūras ir rengiamės sklandžiam naujo verslo startui“, – sako „Teo“ vadovas Kęstutis Šliužas.
„Teo“ žingsnis įsigyti „Omnitel“ yra logiškas ir pagrįstas pasaulinėmis tendencijos, kurios atveria daug naujų galimybių. Todėl nusprendėme organizuoti ir finansuoti šį sandorį“, – sako Aivaras Čičelis, SEB banko prezidento pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius.
„Džiaugiamės, galėdami prisidėti prie vieno didžiausio įsigijimo sandorio realizavimo ir tikimės, jog „Danske Bank“ suteiktas finansavimas padės užtikrinti sklandų verslo integracijos procesą“, – sako Dinas Petrikas, „Danske Bank“ Verslo bankininkystės tarnybos direktorius.
Dėl šio sandorio „Teo“ akcininkų struktūra išliks nepakitusi. Švedijos telekomunikacijų bendrovė „TeliaSonera“ ir toliau valdys 88,15 proc. akcijų, o kiti akcininkai – 11,85 proc. „Teo“ ir netiesiogiai „Omnitel“.

 


2 pav. AB „INVL Baltic Real Estate“ pateikia gautą pranešimą apie vadovų sandorius. Invalda INVL pirko 1,362 akcijas.

 


3 pav. Žiūrint į Tallink Grupp akcijos kainos grafiką, taip ir prisimeni, kas skęstančiųjų gelbėjimas – pačių skęstančiųjų reikalas. Na, gal dar neskęsta, bet korekcija įgauna pagreitį tai tikrai.

 


4 pav. Korekcija Linas Agro Group pozicijoje išrausė dar gilesnę duobę. Pirkti rizikinga.

 


5 pav. Savaitinis Grigeo Grigiškės pirkimo signalas @1.10.

 


6 pav. Latvijas balzams akcijų kaina pakilo dar 25%. Naujienų dar laukiam...

 


7 pav. Vilkyškių pieninės pozicijoje suveikė dieninis pildymosi signalas.


Gražaus savaitgalio!


Apžvalgą parengė: Nojus.
 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



2018 10 17 15:32     #40646
 Hi, I find reading this article a joy. It is extremely helpful and interesting and very much looking forward to reading more of your work.

http://www.travelpaisa.com/how-do-i-start-an-online-travel-agency-from-home/

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital