Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2015 m. Spalio 13 d. Biržos apžvalga

2015 m. Spalio 13 d. Biržos apžvalga 2015 m. Spalio 13 d. Biržos apžvalga

Antradienį Baltijos rinkose aktyvumo maratone nugalėtojos vėl Estijos akcijos. Lietuviškos akcijos stengėsi neatsilikti. Lietuvos komandos kapitonė šiandien buvo Apranga.
Deja, deja, visas akcijas šiandien tenka diskvalifikuoti. Nė viena iš lyderių nepraėjo dopingo kontrolės. Visų kraujyje rasta tiesioginių sandorių.
Tiesa, tai neuždrausta. Tai tik parodo, kad smulkių investuotojų nedaug, o biržoje dirba net ne fondai, o stambiausi bendrovių akcininkai, optimizuojantys savo portfelius. Na, bet tam birža ir skirta.

 


1 pav. Olympic Entertainment Group AS 9 mėn. pajamos augo 9.5%.
Pardavinėjom naujienas, bet gap‘o nepildėm.

 


2 pav. AB „Kauno energija“ administracija, vykdydama AB „Kauno energija“ valdybos 2015 m. spalio 9 d. sprendimą Nr. 2015-21-1 „Dėl pritarimo taikos sutarties su UAB Kauno termofikacijos elektrine projektui Vilniaus komercinio arbitražo teismo byloje Nr. 268“, 2015 m. spalio 12 d. Kauno miesto savivaldybės tarybos artimiausiam posėdžiui pateikė pritarti esmines taikaus susitarimo su UAB Kauno termofikacijos elektrine sąlygas dėl 2003 m. kovo 31 d. Investicijų susitarimo nutraukimo ir ginčo Vilniaus komercinio arbitražo byloje Nr. 268 užbaigimo.

 


3 pav. 2015 m. spalio 13 d. įvykęs akcinės bendrovės „GRIGIŠKĖS“ neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas nusprendė:
1. Pakeisti Bendrovės pavadinimą iš akcinės bendrovės „GRIGIŠKĖS“ į AB „Grigeo Grigiškės“.
2. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatymo ir Lietuvos Respublikos akcinių bendrovių ir uždarųjų akcijų bendrovių įstatinio kapitalo ir vertybinių popierių nominalios vertės išraiškos eurais ir šių bendrovių įstatų keitimo įstatymo nuostatomis, pakeisti Bendrovės įstatuose nurodytą Bendrovės akcijų nominalios vertės ir įstatinio kapitalo išraišką litais į išraišką eurais taip:
2.1. Bendrovės vienos akcijos nominalią vertę iš 1 Lt (vienas litas) pakeisti į 0,29 Eur (dvidešimt devyni centai);
2.2. Bendrovės įstatinio kapitalo dydį iš 65 700 000 Lt (šešiasdešimt penki milijonai septyni šimtai tūkstančių litų) pakeisti į 19 053 000 Eur (devyniolika milijonų penkiasdešimt trys tūkstančiai eurų).
3. Atsižvelgiant į aukščiau priimtus sprendimus, pakeisti Bendrovės įstatų 1.1., 1.4., 3.1., 4.1. ir 4.4.11. punktus ir juos išdėstyti taip:
„1.1. AB „Grigeo Grigiškės“ (toliau vadinama Bendrove) yra pagal Lietuvos Respublikos teisės aktus įsteigtas juridinis asmuo, kurio įstatinis kapitalas padalintas į dalis, vadinamas akcijomis. Bendrovė veikia vadovaudamasi Lietuvos Respublikos teisės aktais ir šiais įstatais.“
„1.4. Bendrovės pavadinimas: AB „Grigeo Grigiškės“.“
„3.1. Bendrovės įstatinis kapitalas – 19 053 000 Eur (devyniolika milijonų penkiasdešimt trys tūkstančiai eurų).“
„4.1. Bendrovės įstatinis kapitalas padalintas į 65 700 000 (šešiasdešimt penkis milijonus septynis šimtus tūkstančių) paprastųjų vardinių akcijų. Vienos akcijos nominali vertė – 0,29 Eur (dvidešimt devyni centai).“
„4.4.11. pagal akcijų suteikiamas teises (kiekviena 0,29 Eur (dvidešimt devynių centų) nominalios vertės pilnai apmokėta akcija suteikia vieną balsą) balsuoti visuotiniuose akcininkų susirinkimuose;“
Atsižvelgiant į aukščiau priimtus sprendimus, į Lietuvos Respublikos akcinių bendrovių įstatymo pakeitimus, įsigaliojusius po paskutinės Bendrovės įstatų redakcijos įregistravimo bei į kitus Bendrovės įstatų pakeitimo projekte pateiktus pakeitimus, pakeisti Bendrovės įstatus patvirtinant jų naują redakciją. Pavesti Bendrovės prezidentui (su teise perįgalioti) pasirašyti Bendrovės įstatų naują redakciją.
O nuo korekcijos vis tiek niekur nepabėgsi.

 

4 pav. Talino Administracinis teismas atmetė AS Tallinna Vesi skundus dėl Konkurencijos tarybos nustatytų tarifų.

 


5 pav. Tallink Grupp akcijų kaina krenta su augančia apyvarta. Sakytume – žiurkės. Bet gal dar ne?..

 


6 pav. Aprangos akcijų kaina su padidėjusia apyvarta testavo poros mėnesių senumo psichologinį palaikymą. Atlaikė.

 


7 pav. Amber Grid pardavimo signalas @0.999.

 


8 pav. Šiaulių banko akcijų kaina gražiai leidžiasi „prisilaikydama“ Aligatoriaus. Tiesa, Stop loss signalas po 1-mo Wismano dar nesuveikė.

 


9 pav. LESTO pozicijoje suveikė pardavimo signalas.

 


10 pav. Litgrid pozicijoje suveikė pirkimo signalas.

 


11 pav. Vilkyškių pieninės akcijas šiandien metė jau gerai užsimoję. Tarsi kokie akcijų olimpinių žaidynių aleknos...


Apžvalgą parengė: Nojus.
 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital