Komentarai 2 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2015 m. Rugsėjo 28 d. Biržos apžvalga

Spekuliantai.lt | 2015-09-28 | Spekuliantai.lt apžvalgos | perskaitė: 5125
Raktiniai žodžiai: Latvijas kuģniecība, OMXV, techninė analizė, Apranga, Grigiškės, Olympic Entertainment Group, LESTO, Tallink Grupp
2015 m. Rugsėjo 28 d. Biržos apžvalga 2015 m. Rugsėjo 28 d. Biržos apžvalga

Prekybinę savaitę akcijose pradėjome neaktyviai. Norėtųsi rašyti, kad optimistiškai. Kažkaip sunkiai gaunasi. Optimistiškai tik latviai ir estai prekiavo. Vilniuje kainos dažėsi raudonai.
Turime truputėlį naujienų. Pasižiūrime...

 

 

 


1 pav. Pranešame, kad akcinės bendrovės „GRIGIŠKĖS“, buveinės adresas: Vilniaus g. 10, Grigiškės, Vilniaus m. sav., juridinio asmens kodas 110012450 (toliau – Bendrovė), valdybos siūlymu ir sprendimu papildyta 2015 m. spalio 13 d. 10.00 val. šaukiamo neeilinio visuotinio Bendrovės akcininkų susirinkimo darbotvarkė.
Papildyta 2015 m. spalio 13 d. šaukiamo neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkė:
1. Bendrovės pavadinimo keitimas.
2. Bendrovės įstatinio kapitalo dydžio ir akcijų nominalios vertės išraiškos litais keitimas į išraišką eurais.
3. Bendrovės įstatų keitimas ir naujos įstatų redakcijos tvirtinimas.
Visuotinis akcininkų susirinkimas vyks Bendrovės buveinėje: Vilniaus g. 10, Grigiškės, Vilniaus m. sav., Bendrovės administracinio pastato II aukšto salėje. Akcininkai registruojami nuo 9.15 val., registracijos pabaiga – 9.45 val.
Visuotinio akcininkų susirinkimo apskaitos diena – 2015 m. spalio 6 d. Visuotiniame akcininkų susirinkime turi teisę dalyvauti ir balsuoti asmenys, visuotinio akcininkų susirinkimo apskaitos dienos pabaigoje buvę Bendrovės akcininkais, asmeniškai arba jų įgalioti asmenys, arba asmenys, su kuriais sudaryta balsavimo teisės perleidimo sutartis.
Taikytinų teisės aktų numatytą informaciją, kuri turi būti teikiama informuojant apie susirinkimo sušaukimą, Bendrovė pranešė 2015 m. rugsėjo 8 d., paskelbdama pranešimą apie esminį įvykį.
Informacija teikiama telefonu (8 5) 243 5801.

Įgyvendindama savo viziją tapti pripažintais Europoje, pastaruosius porą metų AB „Grigiškės“ įmonių grupė tendencingai augino eksporto apyvartas. Bendrai per pirmą šių metų pusmetį Bendrovės higieninio popieriaus ir pakuotės eksporto apyvarta augo daugiau nei penktadaliu, t.y. 22 proc., o nuo 2013 m. – net 63 proc. Plėtros planus įmonių grupė įgyvendina investuodama į įrangos modernizaciją ir ketina savo vardą keisti į „Grigeo“.
Pasak AB „Grigiškės“ prezidento, bendrovė nuosekliai pertvarkė ir toliau vysto savo verslą. „Žingsnis po žingsnio tapome visą gamybos ciklą apimančia įmonių grupe: pradedant makulatūros surinkimu, perdirbimu, baigiant produktų galutiniam vartotojui pateikimu. Taip pat vykdome ir medžio plaušo plokščių gamybą. Įmonė per savo veiklos metus tapo rimta popieriaus ir medžio pramonės žaidėja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio rinkose, todėl vardo keitimas ir tolimesnė plėtra – natūralus augimo žingsnis“, – teigia G. Pangonis.
2015 m. rugsėjo 28 d. AB „Grigiškės“ grupės įmonių valdybos nubalsavo ir pateikė siūlymus akcininkams keisti bendrovių pavadinimus. Akcininkai sprendimą dėl pavadinimo keitimo priimti ketina spalio 13–14 dienomis. Planuojama, kad apie pusantrų metų grupės įmonių esami vardai ir naujasis vardas „Grigeo“ bus rašomi kartu, o nuo 2017 m. pavasario įmonės save pristatys naujuoju pavadinimu.

Šiais metais užbaigusi patį didžiausią 20 mln. eur vertės investicijų projektą, kurio metu įsigyta ir sumontuota nauja popieriaus gamybos mašina, bei įvertinusi rinkos perspektyvas AB GRIGIŠKĖS neketina daryti pertraukos ir toliau investuos į gamybinio pajėgumą didinimą.

Tuo tikslu 2015 m. rugsėjo 28 d. AB „GRIGIŠKĖS“ ir Nordea Bank AB pasirašė 6 mln. eur paskolos suteikimo sutartį higieninio popieriaus verslo vystymui.
„Šiais metais higieninio popieriaus pagrindo gamybinis pajėgumas jau sudaro 47 tūkst. t per metus ir mes patys galime dalį jo parduoti kitiems popieriaus gaminių gamintojams. Visgi, AB GRIGIŠKĖS strategija – aukštesnės pridėtinės vertės kūrimas, todėl popieriaus pagrindo pardavimas yra laikinas sprendimas. Jau dabar žengiame pirmuosius žingsnius didindami popieriaus pagrindo perdirbimo į gaminius galutiniam vartotojui pajėgumą. Tą padarysime naujos paskolos kartu su nuosavomis lėšomis pagalba įgyvendinę sekantį investicijų į higieninio popieriaus verslą etapą.
Per 2016 m. bendrovė planuoja investuoti per 9 mln. Eur. Šiomis investicijomis bus praplėstos gamybinės patalpos bei įsigyta nauja popieriaus gaminių buičiai gamybos linija, gaminių buičiai pardavimą padidinsianti ne mažiau kaip 30 %“, – prognozuoja bendrovės prezidentas Gintautas Pangonis.
Į naujienas sureaguota santūriai ir be jokio entuziazmo.

 


2 pav. APB „Apranga“ gavo pranešimą apie su valdybos pirmininku Darium Mockum glaudžiai susijusio juridinio asmens UAB „MG Baltic Investment“ sandorius dėl emitento vertybinių popierių. UAB „MG Baltic Investment“ pirko 246,129 akcijas.
Pirkimo signalas @2.75.

 


3 pav. Olympic Entertainment Group akcijų kaina testuoja 1.78 lygio palaikymą. Su maža apyvarta gal ir nepramuš. Bet žvakės ilgis rodo gerą „įsibėgėjimą“. Jei pramuš, suveiks Stop loss signalas.

 


4 pav. Tallink Grupp pozicijoje kaina pakilo, bet viešpatavo pardavėjai. Ir vėl išlaikė kainą po Aligatoriumi. Neperkam.

 


5 pav. LESTO pozicijoje suveikė pirkimo/pildymosi signalas. Bet AO perspėja...

 


6 pav. Latvijas kuģniecība pozicijoje pardavimo signalas dar nesuveikė. Bet gali būti, kad kaina tik trumpam pakilo užpildyti praleisto gap‘o.


Apžvalgą parengė: Nojus.

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital