Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2013 m. Birželio 6 d. Biržos apžvalga

Spekuliantai.lt | 2013-06-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos | perskaitė: 2320
Raktiniai žodžiai: OMXV, techninė analizė, Apranga, Olympic Entertainment Group, LESTO, Baltika, Agrowill Group, Silvano Fashion Group
2013 m. Birželio 6 d. Biržos apžvalga 2013 m. Birželio 6 d. Biržos apžvalga

 

Ketvirtadienį į Talino biržą vėl sugrįžo instituciniai investuotojai. Akcijų jie pardavė daugiau nei už milijoną eurų. Pardavinėjo akcijas ir Vilniuje, tik gerokai santūriau. Apyvartos Vilniuje ir Rygoje žemiau kritikos ribos.

 

 

 

 


1 pav. Silvano Fashion Group mokės 0.10 euro dividendus.
Paskelbus apie dividendus, akcijos kaina dar bandė kilti. Bet po pietų prasidėjo masinis akcijų išpardavimas. Pirkimo signalas dar nesuveikė, bet galioja.

 


2 pav. Olympic Entertainment Group ir toliau krenta Pirkti rizikinga, bet greitai gali susiformuoti pirkimo signalas.

 


3 pav. AS Merko Ehitus Stebėtojų taryba atšaukė Viktor Mõisja iš valdybos ir paskyrė Tõnu Toomik. Valdyboje be Tõnu Toomik dar dirba Andres Trink.

 


4 pav. Lietuvos banko valdyba už Vertybinių popierių įstatymo pažeidimus kartu veikiantiems AB „Linas“ akcininkams UAB „Rentija“ ir Ramūnui Lenčiauskui skyrė baudas: UAB „Rentija“ – 250 000 Lt, R. Lenčiauskui – 300 000 Lt. Lietuvos banko valdyba įpareigojo UAB „Rentija“ ir R. Lenčiauską Vertybinių popierių įstatymo nustatyta tvarka nedelsiant pateikti privalomą oficialų siūlymą supirkti likusias AB „Linas“ balsavimo teisę suteikiančias akcijas.
Atlikusi tyrimą, Lietuvos banko Priežiūros tarnyba nustatė, kad UAB „Rentija“ ir Ramūnas Lenčiauskas yra sutartinai veikiantys AB „Linas“ akcininkai. Konstatuota, kad šiuos asmenis sieja ilgalaikiai komerciniai santykiai, taip pat didelės vertės sutartiniai įsipareigojimai. Atsižvelgiant į tai, padaryta išvada, kad 2012 m. gegužės 8 d., UAB „Rentija“ įsigijus 1 923 120 vnt. AB „Linas“ akcijų, UAB „Rentija“ ir R. Lenčiauskas, kartu veikdami, įgijo akcijų, suteikiančių iš viso 42,57 procento balsų AB „Linas“ visuotiniame bendrovės akcininkų susirinkime. Dėl šio sandorio buvo peržengta Vertybinių popierių įstatymo 31 straipsnyje nustatyta riba. UAB „Rentija“ ir R. Lenčiauskui kilo pareiga teikti privalomą oficialų siūlymą supirkti likusias AB „Linas“ balsavimo teisę suteikiančias akcijas. UAB „Rentija“ ir R. Lenčiauskas privalomo oficialaus siūlymo supirkti likusias AB „Linas“ balsavimo teises suteikiančias akcijas nepateikė, todėl pažeidė Vertybinių popierių įstatymo 31 straipsnio 1 dalį.
Nagrinėdama šio teisės pažeidimo bylą ir priimdama nutarimą, Lietuvos banko valdyba atsižvelgė į tai, kad pažeisti AB „Linas“ smulkiųjų akcininkų interesai, o pažeidimas trunka nuo 2012 m. gegužės 8 d. Atsižvelgta ir į tai, kad veikdami kartu ir įgiję AB „Linas“ kontrolę asmenys siekė išvengti išlaidų, susijusių Vertybinių popierių įstatyme nustatyto reikalavimo pateikti privalomą oficialų siūlymą supirkti likusias balsavimo teisę suteikiančias bendrovės akcijas įvykdymu. R. Lenčiauskas Vertybinių popierių įstatymo 31 straipsnį pažeidžia ne pirmą kartą – nutarimo priėmimo dieną nėra įvykdęs įsiteisėjusio teismo sprendimo pateikti privalomą oficialų siūlymą.
Atsižvelgiant į tai, kad UAB „Rentija“ ir R. Lenčiauskui pareiga pateikti privalomą oficialų siūlymą kilo 2012 m. gegužės 8 d., atsiliepti į šį pasiūlymą galės asmenys, kurie šios pareigos atsiradimo dieną buvo AB „Linas“ akcininkai. R. Lenčiauskas ir UAB „Rentija“ solidariai atsako už pareigos teikti ir įgyvendinti privalomą oficialų siūlymą įgyvendinimą.
Nuo 2012 m. gegužės 8 d. laikoma, kad UAB „Rentija“ ir R. Lenčiauskas yra netekę visų balsų, kuriuos jiems suteikia nuosavybės teise turimos AB „Linas“ akcijos, todėl teisme gali būti ginčijami AB „Linas“ visuotinių akcininkų susirinkimų, vykusių po 2012 m. gegužės 8 d., sprendimai.

 


5 pav. Tallink Grupp prikimo signalas @0.970.

 


6 pav. Agrowill Group pozicijoje suveikė pildymosi signalas. Apyvarta didelė, o naujienų lyg ir nebuvo...

 


7 pav. Baltikos pildymosi signalas @0.949. bet kaina labiau linkusi į korekciją.

 


8 pav. Aprangos pildymosi signalas @2.55.

 


9 pav. LESTO pirkimo signalas @0.634.


Apžvalgą parengė: Nojus.

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital