Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Didelės koreliacijos

Spekuliantai.lt | 2012-07-09 | Spekuliantai.lt apžvalgos | perskaitė: 1418
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Didelės koreliacijos Dovre Insight: Didelės koreliacijos

 Koreliacija tarp vertybinių popierių pasiekė rekordinį lygį finansų krizės metu ir iki šiol išliko aukšta. Tai turi reikšmingų pasekmių tiek akcijų rinkimui, tiek portfelio diversifikavimui.

Nuo 2008 m. buvo protingiau būti makro, o ne mikro investuotoju. Akcijų pirkimo laikas buvo itin svarbus, o tinkamos turto kategorijos pasirinkimas, buvo svarbesnis nei tam tikros įmonės akcijų pasirinkimas.
Galimybė mažinti riziką paskirstant kapitalą tarp daugelio akcijų buvo ribota. Tas pats galiojo akcijų rinkimui siekiant gauti didesnę nei rinkos grąžą.

Nauja jėga

Nėra taisyklės be išimties. Atrodo, kad koreliacijose galima įžvelgti sezoniškumą. Jos gerokai sumažėja artėjant metų pabaigai ir išlieka mažos iki Naujųjų Metų. Šiuo laikotarpiu, mikro investuotojas yra karalius, o makro investuotojui tenka likusi metų dalis.
Panašu, kad stiprių korealiacijų varomoji jėga yra aukštas investuotojų susikoncentravimas ties makroekonominėmis rizikomis, į antrą planą nustumiant konkrečius įmonių rodiklius. Kai cunamis, sekęs po Lehman Brothers bankroto, smogė įmonėms, investuotojai savo kailiu patyrė, kad nėra "saugaus uosto". Visos prognozės buvo išmestos į šiukšlių dėžę.

Du veiksniai

Taigi kodėl korealiacijos išliko aukštos? Yra du veiksniai, kurie neleidžia investuotojams sumažinti savo budrumo.
Pirmasis - ekonomikos atsigavimas po finansų krizės buvo neįprastai silpnas. Daugeliui kyla klausimas, kiek tvarus stimulais skatinamas atsigavimas. Kas atsitiks, kai pacientas bus atjungtas nuo kvėpavimo aparato?

Eurozonos krizė

Antroji priežastis yra Euro zonos krizė. Jei ši baigsis Ispanijos ar Italijos finansų rinkos žlugimu, Lehman Brothers bankrotas netrukus atrodys kaip vaikų žaidimai.
Šiuo atžvilgiu nerimą kelia tai, kad Ispanijos dešimties metų palūkanų norma vėl ties pavojinga septynių procentų riba. Jei šalis turi mokėti tokias dideles palūkanų normas, tik laiko klausimas, kada likvidumo problema taps mokumo problema.

Nauja maisto krizė

Po karščio bangos ir sausros vidurio vakaruose grūdų kainos per paskutinę savaitę stipriai šoktelėjo, o kviečių ir kukurūzų kainos jau beveik pasiekė ankstesnes aukštumas, kurios buvo po sausros Rusijoje 2010 m.vasarą. Kadangi vis dar sezono pradžia, o orų prognozės nėra labai palankios, lengva įsivaizduoti, kad padėtis gali pablogėti.
Aukštos maisto kainos yra gera žinia ūkininkams ir trąšų gamintojams. Nepaisant to, kad kukurūzų kainos yra netoli aukštumų Rusijos sausrų metu, Yara kaina ir toliau svyruoja šimtu kronų žemiau. Įtraukiame Yara į Dovre portfelį.

Dovre portfelis

• Intex Resources
• Songa Offshore
• Norsk Hydro
• Norske Skog
• Bonheur
• Yara

Įtraukiame: Yara
Pašaliname: Sparebank 1 Nord-Norge

 

 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital