2011 m. Kovo 14 d. Biržos apžvalga

2011 m. Kovo 14 d. Biržos apžvalga 2011 m. Kovo 14 d. Biržos apžvalga

Meškos rimtai įsitvirtino rinkoje. Šiandien OMXV sumažėjo daugiau nei per visą praeitą savaitę. Baimė ir panika viešpatauja biržose.

Na, o tokiu metu į medžioklę išeina W.Buffett‘as. Šiandien pranešė apie stambiausią savo pirkinį, kuriam išleido netgi daugiau nei gyrėsi laiške akcininkams. Planavo šiemet apsipirkti už 8 mlrd. USD, o šios dienos pirkinys vertinamas 9 mlrd. USD. Visą sandorį planuojama pabaigti šių metų trečiame ketvirtyje. Va taip, jei pirkti tai pirkti...

Snaigė rinkoje pasirodė kaip balta varna su savo 8% kilimu, po to kai buvo patvirtintas akcijų supirkimo cirkuliaras. O ten toks mažytis „kabliukas“ – akcijų supirkimo kaina... Dėl jos ir įvykis šis ralis.

Akivaizdu viena, po šios korekcijos/panikos/griūties, turėsime daug ir stipriai atpigusių akcijų. Tad turėsime puikią progą pasiieškoti galimybių pasipildyti portfelius akcijomis „su nuolaida“. Juk jau šiandien akcijų kaina tokia, kad galima investicijų grąža gerokai išaugo. Bet čia jau laiko ir kantrybės klausimas...

 

1 pav. Snoras pelną skirtys taip:

1 611 tūkst. Lt - į privalomo rezervo fondą;

4 705 tūkst. Lt - į atsargos kapitalą galimiems paskolų nuostoliams dengti;

0 Lt - į rezervo savoms akcijoms įsigyti fondą;

0 Lt – dividendams ir tantjemoms;

25 918 tūkst. Lt - nepaskirstytas ataskaitinio laikotarpio pelnas.

Matyt, nieko čia daug neprikomentuosi kainos grafike. Kaina krenta, kaip ir viskas rinkoje.

 

2 pav. Ekspress Grupp ir Vivarone OÜ restruktūrizavo savo turtus bendrovėje Eesti Päevalehe AS. Vivarone OÜ priklausys Eesti Päevalehe AS priklausęs nekilnojamasis turtas, o Ekspress Grupp tampa visnintele Eesti Päevalehe AS akcininke. Vivarone OÜ superka visą NT ir parduoda akcijas. Visos operacijos atliekamos be grynųjų pinigų.

Akcijos kaina pramušė visus dugnus net su gap‘u.

 

3 pav. 2011 m. kovo 10 d. AB “Snaigė” valdybos narys Nerijus Dagilis pateikė pranešimą apie savo atsistatydinimą iš valdybos nario pareigų nuo 2011m. balandžio 26 d. 011 m. kovo 14 d.

Snaigė AB gavo bendrovės akcininkų KJK Fund SICAV-SIF, Firebird Republics Fund, Ltd. ir Firebird Avrora Fund, Ltd. pranešimą apie Lietuvos Respublikos vertybinių popierių komisijos 2011 m. kovo 14 d. priimtą sprendimą patvirtinti 2010 m. vasario 28 d. privalomo nekonkurencinio oficialaus siūlymo supirkti likusias balsavimo teisę suteikiančias Snaigė AB akcijas cirkuliarą. Oficialaus siūlymo kaina yra 0,33 EUR (trisdešimt trys euro centai) už 1(vieną) paprastąją vardinę 1 Lt (vieno lito) nominalios vertės (vertybinių popierių ISIN kodas LT0000109274) Snaigė AB akciją (ekvivalentas litais lygus 1,139424 Lt). Oficialaus siūlymo įgyvendinimo pradžia 2011 m. kovo 18 d., pabaiga - 2011 m. kovo 31 d.

Suveikė pirkimo signalai. Tikėtina, kad kaina panašiam lygyje išsilaikys bent jau iki oficialaus siūlymo įgyvendinimo pabaigos.

 

4 pav. Neeilinio AB „Stumbras“ 2011 03 14 visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimai:

1. Išbraukti AB „Stumbras“ akcijas iš vertybinių popierių biržos AB „NASDAQ OMX Vilnius“ Baltijos papildomojo sąrašo ir nebesiūlyti AB „Stumbras“ akcijų viešai .

2. Patvirtinti UAB „Mineraliniai vandenys“ (įmonės kodas 121702328) asmeniu teiksiančiu oficialų siūlymą supirkti AB „Stumbras“ akcijas.

Kaina nepasidavė rinkos nuotaikoms. Matyt, tikimasi investuotojus tenkinančios supirkimo kainos.

 

5 pav. Dvarčionių keramikos valdybos iniciatyva ir sprendimu 2011 m. balandžio 6 d. 10. 00 val. bendrovės buveinėje Keramikų g.2 Vilniuje , šaukiamas akcinės bendrovės „Dvarčionių keramika“ neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas. Susirinkimo darbotvarkė:

1. Dėl bendrovės įstatų naujos redakcijos.

Susirinkimo dalyviai registruojami nuo 9.30 val. Visuotinio akcininkų susirinkimo apskaitos diena - 2011m. kovo 30d. Dalyvauti ir balsuoti visuotiniame akcininkų susirinkime turi teisę tik tie asmenys, kurie yra akcininkai visuotinio akcininkų susirinkimo apskaitos dienos pabaigoje.

 

6 pav. TEO pozicijoje retai tokius viražus pamatysi. Tiesa, apyvarta toli gražu ne flagmaniška. Akivaizdu, kad norinčių įsigyti šių akcijų gerokai sumažėję ir visi bidai atitraukti. Greitai akcijų kaina visai taps patraukli.

 

7 pav. Tallink kaina pramušė dugną. Lauksim pirkimo signalų.

 

8 pav. Šiaulių banko pozicijoje jau šiandien buvo superkamos atpigusios akcijos.

 

9 pav. Premia Foods pozicijoje suveikė pardavimo signalas.

 

10 pav. Linas Agro Group dugno dar nepasiekė. Pardavimo signalas @0.531.

 

11 pav. Lietuvos jūrų laivininkystės pardavimo signalas @0.049.

 

12 pav. Baltikoje suveikė pardavimo signalas.

 

13 pav. Žemaitijos piene suveikė pardavimo signalas, tačiau atpigusios akcijos buvo greitai supirktos.

 

14 pav. Vilkyškiuose suveikė pardavimo signalas.

 

15 pav. Ūkio bankas toliau su gap‘ais ieško dugno.

 

Ryt, matyt, dar turėsim galimybę apžvelgti kitų akcijų kainas, kūrybiškai beieškančias dugnų.

 

2011 m kovo 15 d. NASDAQ OMX Vilnius prekybos sistemose biržos nario AB bankas „Finasta“ atpažinimo kodas bus pakeistas iš FBN į FBI, o biržos nario AS SEB Banka - iš UNI į SEBR. Visi galiojantys šių narių pavedimai (GTC) bus išvalyti po šios dienos prekybos sesijos uždarymo.

 

Apžvalgą parengė: Nojus.

Rašykite mums
 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



2011 03 14 21:33     #35106
Na va, gausis taip, kad būsių FBI klientų sąraše....

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital