Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Ką pastarųjų 10 metų S&P 500 indekso sezoniškumas sufleruoja likusiai vasarai bei rudens pradžiai?

spekuliantai.lt | 2010-06-29 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1788
Raktiniai žodžiai: sezoniškumas finansų rinkose
Ką pastarųjų 10 metų S&P 500 indekso sezoniškumas sufleruoja likusiai vasarai bei rudens pradžiai? Jau žinome, kad pastarasis dešimtmetis buvo vienas nesėkmingiausių JAV akcijų rinkos istorijoje, per jį akcijų kursai ne tik kad nepakilo, tačiau dar ir

Jau žinome, kad pastarasis dešimtmetis buvo vienas nesėkmingiausių JAV akcijų rinkos istorijoje, per jį akcijų kursai ne tik kad nepakilo, tačiau dar ir nukrito apie -20%. Įdomu paanalizuoti kaip šiuo metų laiku klostėsi akcijų kursų judėjimas žiūrint iš savaitinio sezoniškumo kampo. Žemiau pateiktame grafike pavaizduota S&P 500 indekso savaitinio kitimo tendencijos.

 Iš pateikto paveikslėlio matome, jog dugnus JAV akcijos per pastaruosius 10 metų vidutiniškai pasiekdavo 9 ir 41 savaitėmis, o pikai fiksuojami būdavo 17 ir 34 metų savaitėmis.

 

 Ką sufleruoja sezoniškumas likusiai vasarai ir rudeniui? Vadovaujantis statistika, (aukščiau esanti lentelė), pirmoji liepos mėnesio savaitė (28 metų savaitė) pastaruosius 10 metų buvo gana prasta ir vidutinis pokytis siekė -0.61% ir tiek neigiama tiek ir teigiama ji buvo po 5 kartus. Iš grafiko matome, jog 29, 30 ir 31 savaitės negeneruodavo didesnių pokyčių ir tai turbūt puikiai atspindi vasarišką ramybę ir pasyvumą. Teigiamas judesys prasidėdavo 32 metų savaitę, kai grįžtantys iš atostogų rinkos dalyviai, neišleistus grynuosius paskiria investicijoms. Tačiau matant istorines rugsėjo tendencijas, sezoninio investavimo šalininkai pirkimui greičiausiai palauks rudens, kuris dažnai suteikdavo progą akcijas pirkti pigiau.

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital