Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Kinams nerūpi Goldman Sachs aukso kainos prognozė

Spekuliantai.lt | 2013-11-12 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 4288
Raktiniai žodžiai: Auksas, Kinija, Goldman Sachs, Jeff Clark
Kinams nerūpi Goldman Sachs aukso kainos prognozė Kinams nerūpi Goldman Sachs aukso kainos prognozė

„JAV investicinis bankas „Goldman Sachs“ vėl platina prognozes apie toliau mažėsiančias aukso kainas. Viena naujausių prognozių byloja, kad 2014 metais vidutinė kaina už unciją sieks 1050 USD“, savo straipsnyje rašo analitikas ir investuotojas Jeff Clark.
Jo nuomone, neverta sureikšminti tokių stambių bankų kaip „Goldman Sachs“ prognozių, nes jie pirmi suinteresuoti, kad auksas nebūtų patraukliu investavimo objektu.
Žinoma, dideli bankai gali paveikti finansų rinkas ir jie yra suinteresuoti kalbėti ir prognozuoti tai, kas naudinga jiems, o ne tik privatiems investuotojams. Pavyzdžiui, 2013 m. antrąjį ketvirtį „Goldman Sachs“ rekomendavo klientams išparduoti savo investicijas į auksą, bet tuo pačiu metu jis nupirko 3,7 mln. uncijų tauriojo metalo atitinkančių GLD ETF fondo vienetų ir tokiu būdu tapo septintu šio fondo vienetų turėtoju.
Prieš dvejus metus savo vizito į Kiniją metu autorius pastebėjo, kad ten niekas nesidomi JAV bankų prognozėmis, taip pat ir „Goldman Sachs“. Žinoma, jie (kinai) žino apie tokį banką, bet finansinių naujienų srautas pirmiausia yra susijęs su Kinija, o Šiaurės Amerika yra domimasi mažiau. O labiausiai autorių Kinijoje nustebino tai, kad ten viskas vyksta atvirkščiai nei apie tai pasakojama JAV.
Vidutinis statistinis Kinijos pilietis vargu ar kada nors girdėjo „Goldman Sachs“ prognozes, nors kinai laikomi vienais atidžiausių ir atsargiausių investuotojų. Jei jiems pasakytumėte, kad auksas gali pigti iki 1000 USD už unciją, jie tiesiog pasijuoks iš jūsų.
Bet ne tik kinai supranta aukso galią, indai taip pat yra žinomi šio tauriojo metalo vartotojai. Indija vis dar yra „geltonojo metalo“ vartojimo lyderis, nepaisant didelių vyriausybės pastangų sumažinti šalies aukso importą.
2013 m. antrąjį ketvirtį Kinijos ir Indijos juvelyrinių dirbinių paklausa sudarė 60 % pasaulinės apyvartos, taip pat šioms šalims teko beveik pusė monetų ir aukso luitų paklausos. Be to, pirmąjį šių metų pusmetį, vartojimo paklausa minėtose šalyse padidėjo 50 %, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu 2012 m.
Tiesa, tenka pripažinti, kad aukso importas Indijoje šių metų rugpjūtį sumažėjo iki 2,5 tonos t. y., importas krito 95 %, lyginant su liepos mėn., kai buvo importuota 47,5 tonų. Tačiau iki galo nėra aišku, ar Indijos valdžios institucijoms pavyks pristabdyti importą, taip pat turėtume nepamiršti apie aukso kontrabandą į šią šalį. Be to, artėja vestuvių sezonas, taigi aukso paklausa gali vėl ūgtelėti.
Antrąjį šių metų ketvirtį realaus aukso paklausa išaugo ir kitose Azijos šalyse: Tailande, Indonezijoje ir Vietname, kur paklausos prieaugis buvo nuo 20 % iki 40 %. Jei sudėsime visų besivystančių Azijos šalių aukso poreikį, jis sudarys 70 % pasaulinės realaus aukso paklausos.
Šioje situacijoje kyla klausimas – nejaugi azijiečiai protingesni nei „Goldman Sachs“ analitikai? Ir ką tai reiškia investuotojams Vakarų šalyse?
Pasaulinės aukso rinkos struktūra ir toliau keičiasi. Auksas palieka vadinamąsias „silpnas rankas“ – t. y. tuos, kurie vertina šį taurųjį metalą kaip prekybos objektą ir patenka į „stiprias rankas“, t. y. tiems, kurie strategiškai vertina situaciją rinkoje ir kaupia auksą ilgalaikiams tikslams.
Aukso kaina rinkoje dar neišsėmė visų savo augimo galimybių, nors „Goldman Sachs“ analitikai deda pastangas įtikinti mus, kad yra priešinga. Skaitant rinkos komentarus ir prognozes dėl tauriųjų metalų, kyla klausimas, ar tie komentatoriai iš viso supranta, kas vyksta pasaulyje? Būtų įdomu sužinoti, ar bent vienas šių analitikų turi aukso?
Taigi, „geltonas“ metalas migruoja iš Vakarų į Rytus. Ši tendencija tik stiprės. Azijos šalys turės vis didesnę įtaką pasaulinėms aukso kainoms, nes šių šalių dalis pasaulinėje rinkoje ir toliau auga.

TeleTrade analitikas
Romualdas Antoniukas


Šaltinis:http://gold.ru/analytics/kitajcam-naplevat-na-prognozy-goldman-sachs.html

Užsakymo Nr: 3102_46

 

 

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital