Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

„Finasta Asset Management“ įsigijo „Prudentis“ Baltijos fondą

Spekuliantai.lt | 2013-01-10 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1969
Raktiniai žodžiai: Finasta Asset Management, UAB „Prudentis“, Prudentis Baltic Fund
„Finasta Asset Management“ įsigijo „Prudentis“ Baltijos fondą „Finasta Asset Management“ įsigijo „Prudentis“ Baltijos fondą

 Plačiausią investicinių produktų asortimentą šalyje siūlanti „Finasta Asset Management“ iš UAB „Prudentis“ įsigijo į Baltijos šalių įmonių akcijas investuojantį fondą „Prudentis Baltic Fund“. Fondo klientais jau gali tapti ne tik Lietuvos, bet ir Švedijos investuotojai.

Fondo „Prudentis Baltic Fund“ tikslas – uždirbti investuojant į Baltijos šalyse veikiančių įmonių akcijas, pasinaudojant išskirtinai sparčiu regiono ekonomikos augimu. Šiuo metu didžioji dalis fondo investicijų yra sutelkta Vilniaus bei Talino vertybinių popierių biržose, tačiau iki 50 proc. fondo turto gali būti investuojama į aktyviai Baltijos šalyse veikiančias įmones, kurių akcijos kotiruojamos Skandinavijos arba Lenkijos rinkose.

Aštuntus veiklos metus pradedantis akcijų fondas turi vieną iš aukščiausių nepriklausomos tarptautinės reitingų agentūros „Morningstar“ įvertinimą – keturias žvaigždutes iš penkių galimų. Investicinius fondus „Morningstar“ vertina pagal grąžos ir rizikos santykį, pelningumą, mokesčius, valdytojo profesionalumą ir kitus rodiklius. Fondo valdymą perėmusi „Finasta Asset Management“ neplanuoja keisti investavimo strategijos ir sieks dar labiau pagerinti fondo rezultatus bei padidinti fondo valdomą turtą pritraukiant naujų investuotojų.

„Matome didelį potencialą investicijoms į Baltijos šalių įmonių akcijas – ekonomikai atsigaunant akcijų fondams prognozuojamas tolesnis augimas. O puikus Baltijos regiono rinkos išmanymas leidžia mums tikėtis teigiamos investicijų grąžos esamiems ir būsimiems fondo klientams, Lietuvos ir užsienio šalių investuotojams“, - sakė Tomas Krakauskas, UAB „Finasta Asset Management“ generalinio direktoriaus pavaduotojas.
Pasak jo, šio fondo įsigijimas yra dar vienas kryptingas „Finastos“ žingsnis siekiant plėsti teikiamų paslaugų spektrą ir klientų geografiją. 2012-ųjų pabaigoje valdymo įmonei buvo suteiktas Švedijos Finansų Inspekcijos leidimas teikti finansines paslaugas šioje rinkoje. Visų kitų „Finasta Asset Management“ investicinių fondų vienetų nuo šių metų pradžios taip pat galima įsigyti eurais, tad netrukus ir jie bus platinami užsienio rinkose.

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital