Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Šiaulių banką Birža apdovanojo už pažangą, dirbant su investuotojais

Spekuliantai.lt | 2012-01-27 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1672
Raktiniai žodžiai: Šiaulių bankas, SAB1L, apdovanojimai
Šiaulių banką Birža apdovanojo už pažangą, dirbant su investuotojais Šiaulių banką Birža apdovanojo už pažangą, dirbant su investuotojais

 Šiaulių bankas pripažintas labiausiai per metus ryšių su investuotojais srityje patobulėjusia NASDAQ OMX Vilnius bendrove. NASDAQ OMX Vilnius biržos 2011 metų geriausio maklerio nominacija atiteko taip pat Šiaulių banko darbuotojui.

Prasidėjus naujiems metams, NASDAQ OMX Baltijos vertybinių popierių biržos Vilniuje, Taline ir Rygoje skelbia Baltijos vertybinių popierių rinkos ryšių su investuotojais įvertinimo rezultatus ir apdovanojimus už praėjusius metus. Tiesioginės vaizdo transliacijos tarp trijų Baltijos šalių metu laimėtojai šįkart išrinkti iš 80 Baltijos šalių biržų prekybos sąrašuose esančių bendrovių.

Susumavus rezultatus pagal visus projekto kriterijus, Šiaulių bankas pateko į geriausių Baltijos šalių vertybinių popierių rinkos bendrovių TOP 20, kur užėmė 12 vietą.

Šiaulių bankas, NASDAQ OMX Vilnius biržoje pelnydamas apdovanojimą už didžiausią per metus ryšių su investuotojais srityje tobulėjimą, tarp Baltijos šalių vertybinių popierių biržose kotiruojamų bendrovių šioje kategorijoje įvertintas trečiąja vieta. Pagal biržų nustatytus vertinimo kriterijus Šiaulių banko pažanga minėtoje srityje sudarė 7,8 taško.

„Geri ryšiai su investuotojais padeda įmonėms augti. Baltijos šalių bendrovėms labai svarbu palaikyti aukštą ryšių su investuotojais kokybę, nes finansų rinkos dalyviai labiau pasitiki skaidriomis ir atsakingomis įmonėmis. Džiaugiamės, kad praėjusiais metais 26 Baltijos šalių bendrovės pagerino savo ryšius su investuotojais,“ – sakė Arminta Saladžienė, NASDAQ OMX Baltijos rinkų vadovė.

Metų maklerio apdovanojimas iš 17 kandidatų įteiktas Šiaulių banko vertybinių popierių prekybos skyriaus viršininkui Rimantui Januševičiui. Kaip teigė apdovanojimą geriausiam makleriui įteikusi A. Saladžienė, pagrindiniai konkurso kriterijai, kuriais remiantis vertinti makleriai, buvo profesiniai gebėjimai, etika, aktyvus vertybinių popierių rinkos propagavimas, maklerio pareigingumas, lankstumas, bendravimo kultūra, iniciatyvumas ir kitos savybės. Geriausią maklerį rinko finansų rinkas nušviečiantys žurnalistai, investuotojai, birža ir patys kolegos makleriai.

Renkant Lietuvos smulkiesiems investuotojams patraukliausią bendrovę biržoje NASDAQ OMX Vilnius 2011 metais, Šiaulių bankas iš 33 bendrovių taip pat aukštai įvertintas pagal šiuos kriterijus: vadovų kompetencija, vadovų bendravimas su investuotojais, pateikiamų pranešimų kokybė, vykdomos veiklos skaidrumas, pagrindinių akcininkų požiūris į investuotojus, akcijų likvidumas biržoje.

Šiaulių banko akcijos NASDAQ OMX Vilnius prekybos sąraše kotiruojamos nuo 1994 m., nuo 2006 m. pabaigos akcijos įtrauktos į Pagrindinį prekybos sąrašą. Banko akcijos įeina į OMXBBGI, OMXBBCAPGI, OMXBGI ir OMXVGI indeksus.

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital