Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

„Stumbro“ valdyba, siūlydama trauktis iš biržos, veikia tik vieno akcininko interesais, teigia Investuotojų asociacija

Spekuliantai.lt | 2011-02-09 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 2321
Raktiniai žodžiai: Stumbras, Apranga
„Stumbro“ valdyba, siūlydama trauktis iš biržos, veikia tik vieno akcininko interesais, teigia Investuotojų asociacija Didžiausios Lietuvos stipriųjų alkoholinių gėrimų gamybos bendrovės „Stumbras“ valdyba, siūlydama delistinguoti įmonės akcijas, veikia tik vieno a

 Vilnius, vasario 9 d. Didžiausios Lietuvos stipriųjų alkoholinių gėrimų gamybos bendrovės „Stumbras“ valdyba, siūlydama delistinguoti įmonės akcijas, veikia tik vieno akcininko – „MG Baltic“ grupės interesais, teigia Investuotojų asociacija.
„Siūlymas trauktis iš biržos nuvilia ir yra smūgis Lietuvos kapitalo rinkai. Juolab, kad beveik prieš ketverius metus „MG Baltic“ siekė padidinti „Stumbro“ akcijų likvidumą ir gerokai brangiau nei akcijos kainuoja dabar pardavė dalį akcijų finansiniams investuotojams“, - sakė Investuotojų asociacijos valdybos narys Tomas Pilipavičius.
Pasak jo, galima konstatuoti, kad užklupus finansinei krizei, „Stumbras“ neįvykdė pažadų, kurie buvo dalijami pirkusiems akcijas.
„Tačiau panašu, kad smulkieji turi ribotas galimybes pasipriešinti pagrindinio akcininko sprendimui, nes įstatymas numato tik tai, kad už delistingavimą balsavę akcininkai privalo supirkti akcijas už šešių mėnesių vidutinę svertinę kainą biržoje“, - sakė T. Pilipavičius.
Jo nuomone, po pranešimų apie „Stumbro“ pasitraukimą iš biržos, investuotojai turėtų atsargiau žiūrėti ir į kitos „MG Baltic“ valdomos įmonės „Apranga“ akcijas. „Nors šios įmonės akcijų turi praktiškai visi regione investuojantys fondai, „MG Baltic“ su susijusiais asmenimis taip pat teoriškai galėtų priimti sprendimą trauktis iš biržos, todėl investuotojai turėtų būti atsargūs“, - sakė T. Pilipavičius.
„Stumbro“ kapitalizacija pasiūlyta akcijų supirkimo kaina siekia 190,8 mln. litų. Geriausiais įmonei 2007 metais “Stumbro” grynasis pelnas siekė 32,8 mln. litų.
Investuotojų asociacija yra didžiausia smulkiuosius investuotojus vienijanti organizacija Lietuvoje. Investuotojų asociacija užsiima jų teisių gynimu bei atstovavimu, organizuoja renginius nariams, kurių metu siekiama ugdyti investuotojų kompetenciją ir suvokimą apie finansų rinkas. Šiuo metu Investuotojų asociacija kartu su suburta grupe kovoja dėl didesnės „Lifosos“ akcijų supirkimo kainos. Daugiau informacijos – www.investuotoju.lt.

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital