Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

SEB bankas pradeda platinti su Rusijos įmonių akcijomis susietų obligacijų emisiją

Spekuliantai.lt | 2010-12-06 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1278
Raktiniai žodžiai: Investavimas, SASO, Rusija, akcijos
SEB bankas pradeda platinti su Rusijos įmonių akcijomis susietų obligacijų emisiją SEB bankas nuo gruodžio 3 dienos platina dar vieną su akcijomis susietų obligacijų emisiją, kurios pelningumas priklausys nuo Rusijos įmonių akcijų krep

 SEB bankas nuo gruodžio 3 dienos platina dar vieną su akcijomis susietų obligacijų emisiją, kurios pelningumas priklausys nuo Rusijos įmonių akcijų krepšelio vertės pokyčio. Naujos trejų metų trukmės obligacijos bus platinamos litais iki gruodžio 21 dienos imtinai.

„2009 metais Rusijos ekonomika smuko, tačiau šiemet SEB banko analitikai prognozuoja atsigavimą, o artimiausiais metais – Rusijos bendrojo vidaus produkto augimą beveik po 5 proc. kasmet. Pastebimas Rusijos gamybos ir eksporto masto augimas, didėjantis vidaus vartojimas turėtų padidinti investicijų į šį regioną patrauklumą. Paminėtina ir tai, kad Rusijos akcijų rinka dar nėra atsigavusi po finansų rinkų nuosmukio ir šiuo metu šios šalies akcijos laikomos vienomis pigiausių iš besivystančių šalių akcijų, taigi Rusijos akcijos ir toliau yra perspektyvi investicija. Tačiau, prieš investuojant į šio regiono akcijų rinką, reikia įvertinti ir prisiimamą sąlyginai didesnę riziką“, – sakė SEB banko Finansų rinkų departamento direktoriaus pavaduotojas Evaldas Čepulis.

Akcijų krepšelį, su kuriuo susietos naujos trejų metų trukmės obligacijos, lygiomis dalimis sudaro 10-ies Rusijos įmonių akcijos. Šios įmonės yra vienos didžiausių Rusijos energetikos, metalų gavybos, mobiliojo ryšio, finansinių paslaugų ir mažmeninės prekybos įmonių. Žymiausios iš jų: Gazprom OAO, Lukoil OAO, Rosneft Oil Company, Evraz Group SA, Mobile Telesystems OJSC, ir kt.

Obligacijos kaina - 110 litų, tikėtina investavimo koeficiento reikšmė – 118 procentų. Obligacijų galima įsigyti SEB banko klientų aptarnavimo padaliniuose ar naudojantis banko paslaugomis internetu. Prieš priimant sprendimą investuoti į šias obligacijas, klientams siūloma susipažinti su ne nuosavybės vertybinių popierių prospektu ir gauti išsamesnės informacijos apie šių finansinių priemonių ypatumus, naudą ir rizikos veiksnius. Tai galima padaryti visuose SEB banko klientų aptarnavimo padaliniuose ar banko interneto svetainėje www.seb.lt.

SEB bankas yra su akcijomis susietų obligacijų rinkos šalyje pradininkas. Nuo 2004 metų bankas yra išleidęs 241 su akcijomis susietų obligacijų emisiją, kurių nominalioji vertė 1,119 mlrd. litų. Pagal Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume užregistruotų galiojančių obligacijų nominaliąją vertę bankas 2010 m. gruodžio 1 d. užėmė 64,42 proc. šalies rinkos.

 

Daugiau informacijos:
Arvydas Žilinskas
SEB banko ryšių su žiniasklaida vadovas
Tel. (8 5) 268 1198, 8 687 04 052
El. paštas [email protected]
 

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital